"Kararlar siyasi değil hukuki"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerine kayyum atanması hakkında "Görevden alma kararı siyasi değil hukuk çerçevesinde idari bir karar" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 21.08.2019, 00:12
"Kararlar siyasi değil hukuki"

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Mardin ve Van'ın HDP'li belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına dair, "Görevden alma kararı siyasi değil hukuk çerçevesinde idari bir karar. Burası bir hukuk devleti. Bir taraftan terör örgütü tutacak belediyeleri kendine merkez haline getirecek, adayları belirleyecek, oradan kendine finansman sağlayacak, devlet bunları görecek. Mahkemeler bu konuda dava açacaklar. Geçen dönemde görevden aldıklarımızla ilgili tutuklamalar var." diye konuştu.

"HİÇBİRİNDEN SES ÇIKMADI"

Soylu, terörle ilişkilendirmelerine karşın HDP'den karşı bir cevap gelmediğini aktararak, "Hiçbirinden bir ses çıkmadı, çıkamaz da. Devlet, hukuk ve demokrasiyle beraber bir daha bi işlere girmeyin diyor. işini yapıyorsa bu tip bağlantının içinde değilse benim işim onun görevini rahat bir şekilde yapmasını temin etmektir" değerlendirmesini yaptı.

Soylu, "Kişisel olarak HDP'nin kapatılması gerektiğini mi düşünüyornusuz" sorusuna ise "HDP bugün PKK'nın söylediğinin 1 milim dışına çıkamayacak durumdadır. Kapatılıp kapatılmaması yargının kararıdır. Bulunduğum makam birtakım şeylerin ihsas edilmesini bir şekilde durduran bir makamdır" cevabını verdi.

"İLK DEFA BU HİZMETİ KAYYUMLARLA YAŞADIK"

Soylu, Diyarbakır, Mardin ve Van'daki bazı vatandaşların 'Biz ilk kez hizmeti bu kayyumlarla yaşadık' dediklerini öne sürerek, "Ben uzayda yaşamıyorum. Diyarbakır, Mardin ve Vanlı dostlarımız, hemşehrilerimiz var. Seçim öncesi dahil 'Bunların biz ne halt ettiklerini biliyoruz' diyor oradakiler. 'Biz ilk kez hizmeti bu kayyumlarla yaşadık' diyorlar. Bunu oradaki vatandaşlar söylüyor. Biz orada teröre belediyeleri kullandıracak hali 1 saniye bile tutmamız devlete, millete halel getirmektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)