Karantinayı delenler yurtlara alınacak! Masraflar da onlara ait...

Türkiye'nin 6 şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle karantina altında tutulan ve kuralları uymayarak evden ayrılan vakaların öğrenci yurtlarına alınacağı bildirildi. Söz konusu kişilerin, masraflarını da kendilerinin karşılayacakları ifade edildi. 

GÜNDEM 10.09.2020, 10:19 10.09.2020, 12:20
Karantinayı delenler yurtlara alınacak! Masraflar da onlara ait...

Türkiye'de bazı yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları, karantinayı delerek evlerinden çıkıyor ve diğer insanlara virüs bulaştırıyor. Bunun önüne geçebilmek için yeni önlemler alındı.

Sivas, Düzce, Afyonkarahisar, Çankırı, Sakarya ve Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle karantina altında tutulan ve kuralları uymayarak evden ayrılan vakaların öğrenci yurtlarına alınacağı duyuruldu. 

Sivas Valisi Salih Ayhan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı halde evinde kalmayan ve diğer insanların sağlığını riske atan şahısların, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceğini ve karantina süreçlerini buralarda geçireceklerini ifade etti.

Söz konusu kişilerin, yurtlarda geçirdikleri karantina sürecinde yemek, barınma ve diğer masrafları kendilerinin karşılayacakları bildirildi. 

Düzce Valisi Cevdet Atay, halk sağlığını umursamadan karantinayı delen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına alınacağını ve söz konusu kişilerin karantinayı buralarda geçireceklerini ifade etti.

Vali Atay, masrafların da yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarından alınacağını kaydetti. 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, insan sağlığını önemsemeden karantinayı delerek evinden çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında tutulacağını ve söz konusu şahısların karantinayı buralarda geçireceklerini belirtti.

Vali Çiçek, masrafların yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarından tahsil edileceğini bildirdi. 

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'dan da benzer açıklamalar geldi.

Türkiye'de son durum ne?

Türkiye'de son 24 saatte 1.673 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Son bir günde 943 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası iyileşti. 55 kişi ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı yaşamını yitirdi. 

Ağır hasta sayısı ise 1.181'e yükseldi. 

Yorumlar (0)