Karantina otobüsünden indirilen kişinin babası konuştu!

Fransa'dan gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsünden indirilen Güzide Sofi'nin babası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, "Kızım Türkiye'de karantinada. Şu an bizde bekliyoruz. Çocuğum Kıbrıs'a gelmek için uçağa bindi. Buraya geliyorken sosyal medyada bu olaylar paylaşıldı. Burada mağdur durumda olan biziz." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 18.03.2020, 12:07 18.03.2020, 12:21

Fransa'nın Paris şehrinden TK1824 sayılı seferle İstanbul Havalimanı'na gelen yolcuları taşıyan otobüs, polis ekipleri tarafından durdurulmuştu. 

Bir yolcunun, polis eşliğinde karantina otobüsünden indirilmesi tepkilere neden olmuştu. 

Kadın yolcunun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu öğrenildi. 

"Burada mağdur durumda olan biziz"

Mustafa Sofi, Kanal D canlı yayında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanıldı:

"Kendimizi bu olayların içerisinde bulduk konuşacak durumda da değilim kusura bakmayın. Ne söyleyebilirim ki. Kızım Türkiye'de karantinada. Şu an bizde bekliyoruz. Çocuğum Kıbrıs'a gelmek için uçağa bindi. Buraya geliyorken sosyal medyada bu olaylar paylaşıldı. Burada mağdur durumda olan biziz. Çünkü biz biletimizi aldık. Aynı şekilde buraya gelip karantinaya girecekti. Ancak sosyal medyada yayılan bu görüntülerden sonra karantinada. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız. Bizim müdahale etme yetkimiz olabilir mi?"

"Kızım için bir ayrıcalık yapılması mümkün mü?"

Güzide Sofi'nin Fransa'da master yaptığını kaydeden Mustafa Sofi, "Benim kızım böyle insanlarla tartışacak bir yaradılışta değil.Benim kızım bu tepkilerden dolayı korktu. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin getirildiği uçaktan bahsediyoruz. Kızım için bir ayrıcalık yapılması mümkün mü?" dedi. 

Yorumlar (2)
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 4 yıl önce
Üst makamlarda Amcan, Dayın vs varsa corona felan bulaşmaz bulaşsada çabuk iyileşir fakirler gibi geberip gitmezsin
TC vatandaşı 4 yıl önce
Üst makamlarda Amcan, Dayın vs varsa corona felan bulaşmaz bulaşsada çabuk iyileşir fakirler gibi geberip gitmezsin