Karantina ihlali yapan genç Kırıkkale’de jandarma denetimine takıldı

Ankara’dan Malatya’ya gitmekte olan yolcu otobüsü Kırıkkale’de denetime takıldı. Denetimde riskli grupta olduğu bildirilen yabancı uyruklu bir kişiye karantina ihlali yapması nedeniyle 4 bin 50 lira para cezası verildi.

GÜNDEM 12.10.2021, 10:01 12.10.2021, 16:23
Karantina ihlali yapan genç Kırıkkale’de jandarma denetimine takıldı

Kırıkkale-Kayseri otoyolunun üzerinde bulunan trafik kontrol bölgesinde Keskin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehirlerarası çalışan otobüslere yönelik bir denetim gerçekleştirdi. Yoldan geçen tüm otobüslerin kontrol edildiği denetimde sürücüler de dahil olmak üzere tüm yolcuların GBT sorgulaması yapıldı.

 Sınırdan geçip karantina süresine uymamış

Ankara’dan kalkıp Malatya’ya gitmekte olan otobüs de jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Otobüste bulunan 21 yaşındaki Mujeeb Urahman Tawab adlı yabancı uyruklu kişinin ‘Riskli’ durumda olduğu anlaşıldı. Jandarma durumu hemen İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine bildirildi. Jandarma, durumu hemen İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine iletti. Kısa sürede olay yerine intikal eden filyasyon ekipleri, gencin İran’dan geldiği için 14 günlük karantina süresine uymadığını belirledi. Buna göre Tawab’a 4 bin 50 lira para cezası verildi.

Yorumlar (0)