Karamollaoğlu'ndan Kıbrıs çıkışı: Askeri varlığımızı artıralım!

Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yunanistan'ın faaliyetlerine karşılık olarak Kıbrıs'taki Türk askeri varlığını artırmak gerektiğini dile getirdi. KYK borçları düzenlemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Saadet Partisi lideri, Tahran'daki 3'lü zirve hakkında da konuştu.

GÜNDEM 20.07.2022, 16:36 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu'ndan Kıbrıs çıkışı: Askeri varlığımızı artıralım!

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündemdeki önemli konulara ilişkin açıklamalar yaptı. 

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının faizlerinin silindiğini ve öğrencilerin rahat ettiğini kaydeden Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Alınması gereken bir karardı. Buna dair yıllarca konuşma yaptık, nihayet adım atıldı. Geç de olsa bu kararın alınması sevindirici. Yine de kalan borçların nasıl ödeneceği muamma. Gençlerimiz iş bulamıyor, borç ödemesi yapamıyor. İşe girse bile aldıkları ücretle kıt kanaat geçiniyorlar. Nasıl ödeme yapacaklar?" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ı uyardı: Gaza gelme, ateşle oynuyorsun!

Saadet Partisi liderinin gündemindeki konulardan biri de Yunanistan'ın hırçın Ege politikası oldu. Seçimden sonra iktidarın ortaklarından biri olmayı umut ettiklerini ve bu nedenle Yunanistan'ı uyarmak istediklerini kaydeden Karamollaoğlu, "Ateşle oynuyorsunuz. Tarihten neden ders almıyorsunuz? Avrupalı büyük devletlerin gazına gelmeyin. Buradan hükümeti de uyarıyorum. KKTC'nin tüm dünyaca tanınmasını sağlayacak adımlar atın. Bu hamle, Yunanistan'a en iyi cevap olacaktır. Kıbrıs'taki askeri varlığımızı artırmalıyız." dedi.

"ABD'nin dayatmacı politikasına karşı çıkılmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi arasında yapılan 3'lü zirve hakkında da konuşan Saadet Partisi lideri, "Çatışma yerine uzlaşmayı yeğleriz. Dün yapılan zirve, Suriye'deki sorunun savaş yerine diyalogla çözülmesi adına büyük bir fırsat sundu. Bölgedeki dayanışma daha kuvvetli hale gelmeli. ABD'nin bölge üzerindeki dayatmacı politikaları, Türkiye ve İran'ın iş birliği ile bertaraf edilebilir. Temel hedef, bölgede akan kanı durdurmak olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)