Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Kusura bakmasın, aday olamaz!

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sorulara yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, muhalefetin adayının kim olacağı sorusunu yanıtladı. Erken seçim yapılmaması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, adaylığını koyamayacağını belirten Karamollaoğlu, "Bir kişi, en fazla iki dönem adaylığını koyabilir. Aday olması için erken seçim yapılmalı. Aksi halde Anayasa Mahkemesi müdahale eder." dedi.

GÜNDEM 15.06.2022, 16:12 15.06.2022, 16:33 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Kusura bakmasın, aday olamaz!

2023 yılının Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve bir dönem Türk siyasetine damga vuran Cem Uzan, adaylığını duyurdu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ise henüz netleşmedi. Muhalefetin 6'lı masasındaki isimlerden biri olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuya ilişkin görüşlerini, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

"Aday olmak için erken seçime gitmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şimdiden koyduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Erken seçim yapılmaması halinde aday olamaz. Hiç kusura bakmasın. Böyle bir durumda Anayasa Mahkemesi müdahale edecektir. Burada açık bir kanun var. Bir kişi, en fazla iki dönem aday olabiliyor. Seçimlerde aday olabilmesinin tek bir koşulu var. O da erken seçim yapmak." ifadelerini kullandı.

"Tarih belirlenince adayı açıklayacağız"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin soruları da yanıtladı. Bunun için seçim tarihinin netleşmesini beklediklerine değinen Karamollaoğlu, "Tarih belirlenince muhalefet olarak bir araya gelerek adayı açıklarız. Şu an adayı açıklamak gibi bir durum yok." dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bir daha seçilemez"

Türk milletinin daha önce yaptığı yanlışları tekrarlamayacağına inandığını belirten Karamollaoğlu, "Şimdiki Cumhurbaşkanı, yeniden seçilmeyecek. Vatandaş perişan durumda. Hayat şartları çok kötü. Bunun düzelmesi için yüksek enflasyon sorunu ortadan kaldırılmalı. İktidarın dilinde hep aynı şey var. Her seferinde '6 ay sonra durum düzelecek.' diyorlar. Vatandaşların karnı bunlara doydu artık. Ekonomik görünüm ortada. Gençler, üniversiteyi bitiriyor ama iş bulamıyor. Sonra da okul döneminde aldıkları kredileri ödemeye çalışıyorlar. İktidar, bu borçları tamamen silebilir." değerlendirmesinde bulundu.

"YSK ve AYM, kesinlikle kabul etmez"

Karamollaoğlu'na yöneltilen sorulardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını koyması durumunda, Anayasa Mahkemesi'nin duruma müdahale edip etmeyeceği oldu. Bunun mümkün olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Adaylık kesinlikle iptal edilir. Anayasa Mahkemesi de Yüksek Seçim Kurulu da bunu kabul etmez. Hüküm çok açık." diye konuştu.

Yorumlar (0)