Karamollaoğlu: "82 Musul, 83 Kerkük derseniz..."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Oruç Reis gemisinin bakım için Antalya Limanı'na çekildiğini hatırlatarak, dış politikada diyalog yönteminin tercih edilmesi ve "82 Musul, 83 Kerkük" anlayışının bırakılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 16.09.2020, 17:35
Karamollaoğlu: "82 Musul, 83 Kerkük derseniz..."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Oruç reis sismik araştırma gemisinin bakım için Antalya Limanı'na çekildiğini anımsattı.

Karamollaoğlu, dış politikada diyalog yönteminin tercih edilmesi ve "82 Musul, 83 Kerkük" anlayışının bırakılması gerektiğini, gemi limana çekildiği zaman diyecek bir söz bulunamadığını ifade etti. 

"İsrail'den dost olamaz"

İslam ülkeleri arasında sağlanan iş birliğinin azalmasının en fazla İsrail'i memnun ettiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerin İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Karamollaoğlu, söz konusu durumun "normalleşme" olarak adlandırıldığını, aslında "anormal" bir durum yaşandığını kaydetti.

İsrail gibi siyonist bir ülkenin hiçbir zaman normalleşme amacı gütmediğini belirten Karamollaoğlu, İslam ülkelerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) veya İsrail'den dost olamayacağını belirtti.

Karamollaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) veya İsrail ile dostluk kurmanın sadece onların baskılarına boyun eğme anlamına geldiğini ifade etti. 

"Sıkıntılar hep birlikte çözülmeli"

Türkiye'nin sıkıntılarının belli olduğunu aktaran Karamollaoğlu, söz konusu sıkıntıların iktidar ve muhalefet tarafından birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, 18 senedir iktidarda olan bir anlayışın bu sıkıntıları çözüme kavuşturamayacağının kesin bir şekilde görüldüğünü belirterek, güç birliğine gereksinim duyulduğunu kaydetti. 

"İşsizlik verileri doğru değil"

Sıkıntıların hep birlikte üstesinden gelinmesi gerektiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından duyurulan işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

"Eğitim eşitsizliği derinleşecek"

Karamollaoğlu, EBA TV aracılığıyla yürütülen uzaktan eğitim sisteminin eksiklerinin bulunduğunu aktararak, eğitim eşitsizliğinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve uzaktan eğitim ile iyice derinleşeceğini söyledi.

Döviz kurlarının etkisi sonucu teknolojik ürünlerin fiyatlarının tavan yaptığına dikkat çeken Karamollaoğlu, bu sene dar gelirli ailelerin iyice sıkıntıya düştüğünü kaydetti. 

Karamollaoğlu, öğrencilere ücretsiz internet hizmeti vermeleri için operatörlere çağrı yaptı. 

Yorumlar (0)