Karaismailoğlu: Dev projelerle Marmara ringini oluşturduk!

Marmaray, Avrasya Tüneli gibi dev birçok projeye imza attıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Marmara ringini oluşturduk” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 02.04.2021, 13:17 03.04.2021, 17:37
Karaismailoğlu: Dev projelerle Marmara ringini oluşturduk!

Bursa’da metro hattı temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım ve ekonomiye dair açılamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye çalıştıklarını ifade eden Karaismailoğlu, kurulan ulaşım ve haberleşme ağının bu hedefteki en önemli dayanak olduğuna işaret ederek, “İnşa edilen ağlarla bölgede lojistik süper güç haline geldik” diye konuştu.

‘710 milyar dolarlık ticarette söz sahibi olacağız’

Kara, hava ve deniz yolarında tarihi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Marmaray’dan İstanbul Havalimanı’na kadar hayata geçen dev projelerle, Marmara ringini oluşturduk” değerlendirmesinde bulundu.

710 milyar dolarlık Avrupa-Çin ticaret hattında söz sahibi olacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Türkiye coğrafyası ‘Orta Koridor’ bir köprüsü haline geldi. Bu koridoru etkin kullanmalıyız” dedi.

‘Gelecek 100 yılı düşünüyoruz’

Dev projeleri gelecek 100 yıl düşünerek hayata geçirdiklerini belirten Karaismailoğlu, “Yatırımların doğrudan ve dolaylı kazançlara dönüşümünü hep beraber izleyeceğiz” diye konuştu.

‘Şehir içi metro hatları sürekli genişliyor’

1953 yılında Bursa-Mudanya hattının kapatıldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, Bursa’yı yeniden demir yolu ile buluşturacaklarını belirtti.

Şehir içi metro güzergahlarının sürekli genişletildiğine vurgu yapan Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattına bağlantılı bir Bursa-Osmaneli hızlı tren inşaatına başladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)