Karadeniz’de hamsi bolluğu

Karadeniz’de avlanmaya çıkan balıkçılar hasret kaldıkları hamsilere kavuştu. Amasra açıklarında kasalarını bol bol hamsi ile dolduran balıkçılar uzun zamandan sonra barınaklara dolu kasalarla döndü.

GÜNDEM 02.11.2021, 10:44 03.11.2021, 09:06
Karadeniz’de hamsi bolluğu

1 Eylül’de avlanma sezonunun başlamasıyla denize çıkan balıkçıların yüzü gülmeye başladı. Ava çıkan balıkçılar teknelerini dün akşam Amasra yakınlarında tonlarca balık hamsi ile doldurdu. Ağlarına dolan hamsileri ambarlarına yerleştiren tekneler gecenin geç saatlerinde Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı Balıkçı Barınağı’na geldi.

Sabaha kadar çalıştılar

Her biri tonlarca hamsi ile dolu olan onlarca teknenin gediği barınakta teknelerde görevli tayfalar sabahın ilk ışıklarına kadar çalıştı. Önce kasalara doldurulan hamsiler daha sonra buzlanarak kamyonlara yüklendi.

Bereketli gece

Amasra açıklarında avlanan Cabbarlar 2 teknesinin kaptanı Metin Bakır, “Amasra açıklarında ağlarımızı attık. Şu aralar Tarlaağzı’nda balık sarmaktayız. Bin, bin 200 kadar kasa avladık” dedi.

Marmara Denizi’nde hamsi bulunmadığı için, şanslarını Karadeniz’de denemek istediklerini söyleyen Bakır, “Marmara’da çok sıkıntı var. O nedenle biz de buralara geldik. Tayfaların maaşlarını ödememiz lazım. Biz aslında pek bu taraflara gelmiyorduk. Ama mecbur kaldığımız için bu bölgeye geldik. İyi de yapmışız” diye düşüncelerini belirtti.  

Vatandaşlara bedava dağıttılar

Dün Karadeniz’de ava çıkan tüm teknelerin balıkla dolduğunu ve Karadeniz’de hamsinin en bereketli zamanı olduğunu da belirten Bakır, “Neredeyse tüm tekneler balıkla doldu. Karadeniz’de hamsi bu sene bol olacak, öyle görünüyor şimdilik” dedi.

Gece geç saatlerde barınaklarına dönen tekneleri izlemeye gelen vatandaşlara da bereketli avın niyetine ücretsiz hamsi de dağıtıldı.  

Yorumlar (0)