Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan yol çöktü: Trafik durduruldu

Sağanak yağışın ardından Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan yol, tamamen çöktü. Dron kamera ile çekilen görüntüler, yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. 

GÜNDEM 06.04.2022, 15:56 06.04.2022, 16:21
Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan yol çöktü: Trafik durduruldu

Geçtiğimiz günlerde Düzce'de etkisini hissettiren kar yağışı ve sağanak yağış ile birlikte Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan yolda çatlaklıklar yaşandı. Çatlaklık nedeniyle karayolları ekipleri tarafından tek şeritli olmak üzere yol trafiğe kapatıldı.

Yol trafiğe kapatıldı

Diğer şeritten trafik devam ederken, Edilli mevkiindeki bölüm tamamıyla çöktü. Derin yarıkların meydana geldiği bölgede asfalt, kağıt gibi ayrıldı. Bölgede yaşanan dehşet, drone kamera ile görüntülendi. 

Daha önce de yolun çöktüğünü, bu sefer durumun ciddi olduğunu söyleyen Hasan Parlak, “Ben Kalkın köyünde yaşıyorum. Yolun bir bölümü geçen yıl çökmüştü. Kar yağışının ardından burada heyelan yaşandı. Geçen sene aynı noktada ortaya çıkan çökmede ekipler, bu bölgeye gelip, taş duvar inşa ettiler. Taş duvara rağmen yol tekrar çöktü. Buranın zemininin inşasında bir hata var. Her yıl burada çökme yaşanıyor. Bu yıl daha çok çöktü. Geçen yıl çökme yaşandığında tek şeritten çalışıyordu. Geldiler yaptılar ama yetmedi. Bu kez ise çökmede yol tam anlamıyla kapandı. Yolun diğer bölümündeki köylerde yaşayan vatandaşların mağdur şu anda” sözlerini kullandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilerde, Karasu’ya doğru gidecek olan ağır tonajlı araçların trafiği kullanmalarına müsaade edilmezken, öteki araçlar için köy yollarından ulaşım imkanı veriliyor.

Yorumlar (0)