Karadeniz doğal gazı için büyük adım: Boru hattı tamamlandı

Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan doğal gazı ulusal sisteme gönderimini sağlayacak boru hattı ve ölçüm istasyonunun Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ekiplerince bitirildiği ifade edildi.

GÜNDEM 17.01.2023, 10:45
Karadeniz doğal gazı için büyük adım: Boru hattı tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, mart ayında ulusal sisteme bağlanacak doğal gaz sahasında faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

Hazır halde bekliyor

Karada ve denizde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafınca gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra BOTAŞ ekipleri de gazı ulusal sistemle birleştirmek üzere hazır konumda bulunuyor.

Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelerde bulunuldu: "Yerli gaz, ilk olarak denizin 170 kilometre ilerisindeki özel borular üzerinden Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne gelecek. Daha sonra burada belirli işlemlerden geçecek. Yapılan işlemlerin hepsi TPAO tarafından gerçekleştirilecek. Daha sonra Karadeniz gazını ulusal sisteme aktarmak üzere BOTAŞ'a gönderilecek. BOTAŞ'ta test edilmesinin ardından gaz, evlerde kullanılmak üzere boru hattına aktarılacak"

Mart ayı işaret edildi

Bölgeden ilk kısımda günlük 10 milyon metreküp gaz gönderimi sağlanacak olsa da Filyos Doğal Gaz Ölçüm İstasyonu'nun 50 milyon metreküp kapasiteli şekilde oluşturulduğunun dile getirildiği bilgilendirmede, gazı ulusal sisteme gönderecek boru hattı ve ölçüm istasyonunun BOTAŞ ekiplerince tamamlandığı belirtildi. Öte yandan yetkililer, yapılan çalışmalar sonucunda mart ayını beklediklerini aktardı.

Yorumlar (0)