Kar yağışı Türkiye’yi etkisi altına aldı

Mart ayının sonuna gelinirken, Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, trafik ve ulaşımda olumsuz etki yaratmasına karşı, ülkede kartpostallık görüntülere de yol açtı.

GÜNDEM 24.03.2021, 13:14 25.03.2021, 11:52
Kar yağışı Türkiye’yi etkisi altına aldı

Türkiye’nin pek çok bölgesinde mart ayının son haftasında yoğun kar yağışı etkisini gösterdi. Bazı illerde ulaşım hatları kapanırken, bazı kentlerde ise kar kartpostallık görüntülere neden oldu. Öte yandan kar yağışının olduğu bölgelerde evlerin çatıları ve araçların üstü beyaza büründü. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, Galata Kulesi ve çevresinde de etkisini gösterdi.

İstanbul’da çatılar drone ile havadan görüntülendi

Bugün sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı İstanbul’da çatıları ve arabaların üstlerini beyaza bürüdü. Çatıların karla kaplandığı anlar ise drone ile havadan görüntülendi.

Kar yağışıyla yol kenarlarında beyaz örtü oluşmaya başlarken, sabah kar sürpriziyle karşılaşan bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Ankara beyaza büründü

Başkentte ise gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Ankara’yı adeta beyaza bürüdü. Şehrin üstünü adeta beyaz bir örtü gibi ören kar, simge yerlerde ise kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri de trafikte olumsuz bir durumun yaşanmaması için yoğun önlem alırken, kar yağışının yarına kadar etkili olacağı bildirildi.

Mart karı Düzce’yi etkisi altına aldı

Kar yağışı Düzce’nin yüksek rakımlarında da etkisini gösterdi. Yağan mart karı ile birlikte şehir beyaza bürünürken, oluşan sis nedeniyle 20 metreye kadar düşen görüş mesafesi hem vatandaşlar hem de sürücüler için zor anlar yaşattı.

Çamlıca Tepesi mest etti

Yine İstanbul’da etkisi altına alan ve lap lapa yağan kar sonrası beyaza bürünen Çamlıca Tepesi’nde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Bolu Dağı’nda görüş mesafesi 35 metreye düştü

Kar yağışının etkili olduğu Bolu’da ise oluşan sis nedeniyle görüş mesafesinin 35 metreye kadar düşmesi sürücüleri olumsuz etkiledi. Kar, Bolu’da şehir merkezinde de etkili olurken, otomobil sürücüleri ise oluşan yoğun sis nedeniyle dikkatli ilerliyor. 

Karabük de beyaza büründü

Karabük’te ve ilçe merkezlerinde etkili olan yoğun kar yağışı şehrin yüksek rakımlarında daha da sert geçti. Lapa lapa yağan kar, Karabük-Bartın yolundaki Ahmetusta Geçidi’ni beyaz örtüyle kapladı.

Afyonkarahisar’da uzun kuyruklar oluştu

Gece boyu kar yağışı etkisi altında olan Afyonkarahisar’da ise, yaşamı olumsuz etkiledi. Afyonkarahisar - Antalya kara yolu, üzerinde bulunan Damlalı Boğazı mevkiinde uzun araç kuyrukları oluştu.
 

Yorumlar (0)