Kar yağışı İstanbul’u etkisi altına aldı! Bu akşam 18:00’e dikkat!

İstanbul’da hafta başından beri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı dün sabah başlamıştı. Kar yağışı dün akşam ve bu sabah saatlerinde de etkisini göstermeye devam etti. Kentin birçok yeri beyaza bürünürken sürücüler bazı noktalarda zor anlar yaşadı. Vali Yerlikaya yeni yasaklara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunurken kuvvetli yağışların bu akşam etkisini gösterebileceği açıklandı.

GÜNDEM 11.03.2022, 10:31 12.03.2022, 13:52
Kar yağışı İstanbul’u etkisi altına aldı! Bu akşam 18:00’e dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hafta başından beri yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı dün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Özellikle kentin batı kesimlerinde etkili olan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatmıştı. Kar yağışı gece saatlerinde de şiddetini artırarak kentin her iki yanında da etkisini göstermeye devam etti. İlk olarak batı bölgelerinde etkisini gösteren kar yağışı bugün doğu bölgelerinde de etkili olmaya başladı. Lapa lapa yağan kar birçok kesimi beyaza bürüdü. Kar yağışından en olumsuz etkilenenler de sürücüler oldu. Bazı sürücülerin özellikle eğimli bölgelerde yolda kaldığı görüldü. Ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Trafik doluluğu yüzde 54

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik uygulamasından elde edilen bilgilere göre kent trafiği saat 08:15 itibariyle yüzde 54 dolu olarak gözüküyor. Bu oran İstanbul trafiği için az olsa da kalabalık bölgelerin trafik yoğunluğunun oldukça yüksek olduğu gözlemlendi. Mahmutbey bölgesinde bazı araçlar yol kenarında bırakılmak zorunda kaldı. Bir tırın yolda kaldığı bu nedenle TEM Otoyolu’nun Mahmutbey bölgesinde trafik yoğunluğunun oldukça arttığı belirtildi.

Vali Yerlikaya Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya vatandaşları olumsuz hava koşulları nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Vali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Yoğun kar yağışı sebebiyle lütfen zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını kullanmaya çalışalım. Yola çıkıyorsanız araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Merkezlerimiz sürekli olarak hizmetinizde olacaktır.

Vali Yerlikaya bunun yanı sıra İstanbul’a kamyon ve tırların girişlerinin yasaklandığını açıkladı. İstanbul’da bulunan tır ve kamyonların da trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Yerlikaya son olarak Harem, Esenler ve kentin diğer noktalarında yer alan cep otogarlarından otobüslerin çıkış yapmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Yoğun kar yağışı bu akşam başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul’da dün sabah saatlerinden beri etkisini gösteren kar yağışının şiddetini ne zaman artıracağını söyledi. Karaismailoğlu kar yağışının cumartesi saat 18:00 ila pazar sabah 06:00 saatleri arasında yoğun bir şekilde yağabileceğini ifade etti.

Meteoroloji’den yeni hava durumu değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yağışlara ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu. Buna göre ülkemiz genelinde hava çok bulutlu olacak hava Güney Ege kıyıları ve Çanakkale’nin batısı dışında etkisini yağış olarak gösterecek. Yağışların Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz kıyılarında yağmur olarak gerçekleşmesi beklenirken diğer bölgelerde de kar ve karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşecek. Yağışların özellikle Bolu, Sakarya, Bursa, Kocaeli, Yalova, Adana’nın kuzey ve doğusu, Adıyaman, Muş, Erzurum, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Niğde, Nevşehir, Hatay Osmaniye, Kahramanmaraş, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yüksek olan bölgelerde ise çığ riskinin olabileceği açıklandı.

Kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don uyarısı

Yapılan yeni tahminlerde rüzgarın Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kuzey yönünden, İskenderun Körfezi’nde ise güneybatı yönünden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiği ve vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. Öte yandan Ege ve Marmara’nın iç kesimlerinde ve iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayları yaşanabileceğine dair uyarılar yapıldı. Yapılan açıklamada İstanbul’a turuncu 56 kente ise sarı kodlu uyarı verildiği açıklandı

Yorumlar (0)