Kar yağışı geri geliyor! 27 Şubat 2022 hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada son dönemde etkisini gösteren sıcak havaların yerini yağmur ve kara bırakacağı açıklandı.

GÜNDEM 27.02.2022, 12:50 27.02.2022, 16:27
Kar yağışı geri geliyor! 27 Şubat 2022 hava durumu nasıl olacak?

Soğuk hava dalgası ile birlikte soğuk günler geri geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 27 Şubat 2022 Pazar gününe dair hava tahminleri paylaşıldı. Yurt genelinde özellikle son günlerde devam etmekte olan ve mevsim normallerinin üzerinden seyreden hava durumu yeri yağışlı ve soğuk havaya bırakacak. Paylaşılan raporda yurt genelinde yağışların geri geleceği paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile 5 günlük hava durumuna dair tahminler belli oldu.

Kar geri geliyor

Yapılan açıklamaya göre bir süredir etkisini gösteren güneşli günler yerini yağışa bırakacak. Soğuk havanın hafta başından itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. İstanbul’da ise çarşamba gününden itibaren karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Bugün hava genel olarak parçalı bulutlu olarak geçecek. Ege, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatı bölgeleri, Batı Akdeniz, ve Batı Karadeniz’de, bunun yanı sıra Hatay, Osmaniye, Çorum, Samsun, Amasya, Artvin ve Rize bölgelerinde de günün yağışlı geçebileceği açıkladı.

Don ve buzlanma için uyarı yapıldı

Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kırklareli ve Edirne çevresinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Akşam saatlerinde ise Ege’nin kıyı bölgelerinde Marmara’nın batısında ve Aydın, Denizli ve Muğla’da yağışların etkisini gösterebileceği açıklandı. Bunun yanı sıra iç ve doğu kesimlerde don ve buzlanmaya yönelik de vatandaşlar uyarıldı.

Yorumlar (0)