Kar yağışı bitti derken geri geliyor! Meteoroloji uyardı

Geçtiğimiz hafta Marmara bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı önümüzdeki günlerde geri geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı hava durumu tahminlerine göre kar yağışı cuma günüden itibaren etkisini göstermeye devam edecek.

GÜNDEM 15.03.2022, 16:34
Kar yağışı bitti derken geri geliyor! Meteoroloji uyardı

Geçtiğimiz hafta başından itibaren yapılan uyarıların ardından İstanbul ve Marmara bölgesinde beklenen kar yağışı gerçekleşmiş hafta sonu boyunca sürücü ve vatandaşlar zor anlar yaşamıştı. Pazartesi ve Salı günlerinde de bölge genelinde açık bir hava mevcuttu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminlerini açıkladı. Açıklanan rapora göre İstanbul’da kar yağışı Cuma günüden itibaren tekrar etkisini göstermeye başlayacak. Kar yağışının 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor.

Kar yağışı geri geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede hava sıcaklıkları mevsim normalinin altında seyretmeye devam edecek. Perşembe gününden itibaren ise bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor. İstanbul’da ise yağmur cuma gününden itibaren yerini kara bırakacak. Yapılan tahminlere göre kar yağışının salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında olacak

Ülke genelinde 17 Mart Perşembe gününden itibaren soğuk havalar geri geliyor. Yağışlar Perşembe günü ülke genelinde yağmur, doğu ve iç kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde başlayacak. 18 Mart Cuma tarihinde itibarense yapışların güney kesimleri hariç kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yağışlar Doğu Anadolu, Karedeniz ve Marmara bölgesinde yer yer şiddetini artıracak. Rüzgarın batı bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli bir şekilde esebileceği yerine yer yer de fırtınaya bırakabileceği ifade ediliyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında yer alması bekleniyor. Vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan raporları ve tahminleri yakından takip etmeleri öneriliyor.

Üç büyük kentte hava durumu

Ankara: Başkent Ankara’da perşembe gününden itibaren kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları cuma gününden itibaren oldukça düşecek ve bir hafta boyunca mevsim normallerinin altında kalacak.

İstanbul: geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışına maruz kalan İstanbul’da Cuma gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor. Kar yağışları hafta başına kadar aralıklı ve yer yer şiddetli olacak şekilde devam edecek. Hava sıcaklıkları ise hafta sonundan itibaren oldukça düşerek mevsim normallerinin altında seyredecek.

İzmir: İzmir’de önümüzdeki günlerde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Kentin kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla sağanak yağışın yağması bekleniyor. Hava sıcaklıkları da yurt genelinde olduğu gibi mevsim normallerinin altında yer alacak.

Yorumlar (0)