Kar ile mücadelede ortak açıklama: Son durum ve iki çağrı...

İçişleri Bakanı Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, gece saatlerinde İstanbul’a vardı. Burada karla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen bakanlar, güncel durum hakkında açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 25.01.2022, 13:03 25.01.2022, 14:58
Kar ile mücadelede ortak açıklama: Son durum ve iki çağrı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da süren karla mücadele hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yol kenarlarında terk edilmiş araçlar bizlere mücadelede sıkıntı veriyor. Ancak şu anda trafik kısmen de olsa işliyor. Hadımköy-Mahmutbey arasında araçların kaldırılması çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri özverili çalışmasını sürdürüyor. Saat 13.00 itibarıyla özel araçların trafiğe çıkmasına ve köprüden geçmesine izin vereceğiz. Hızlı trenler şu anda çalışıyor. Marmaray ise bugün ve yarın ücretsiz olarak kullanılacak. Tüm bunların üstesinden hep birlikte geleceğiz.” 

“11 bin vatandaşımız mücadele etti” 

“Karayolları Genel Müdürlüğü olarak 68 bin kilometrelik işletmemiz devam ediyor. İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından özverili çalışmalar yürütülüyor. Mücadele yürütenler arasında 11 bin vatandaşımız da vardı. Süreç zaman zaman sıkıntılı geçti.” 



Yoğun kar yağışı bugün de sürecek 

Açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kaymakamlar ve belediye başkanları ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini ve kar yağışının perşembe gününe kadar devam edeceğini dile getirdi. Soylu, özel araçların mümkün olduğunca yola çıkmamasını isterken ağır tonajlı araçlar için de kış lastiği kuralını hatırlattı ve ekledi: “Yurdun pek çok bölgesinde soğuk havanın etkisini görüyoruz ancak İstanbul dün itibarıyla yoğun karla karşı karşıya kaldı. İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda ciddi mücadele başlatıldı. Vatandaşlarımız elbette zorluk çekti ancak kimsenin canına zarar gelmedi. Buradan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” 

“Ulaşamadıklarımız bizi affetsin” 

“8 valilik, İstanbul’a gelmek isteyip de ulaşamayanlar için konaklama merkezleri ayarladı. 5 valilik de iş makinesi tahsis etti. İçecek ve gıda dağıtımına başlandı. Ulaşamadıklarımız bizleri affetsin. Bizim sorumluluğumuz tüm Türkiye’yedir.” 

Yorumlar (0)