Kar geri geliyor! 28 Şubat 2022 hava durumu nasıl olacak?

Yurdun genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olurken bazı kesimlerde kar yağışının yaşanması bekleniyor. İşte 28 Şubat 2022 hava durumu…

GÜNDEM 28.02.2022, 09:32 28.02.2022, 17:44
Kar geri geliyor! 28 Şubat 2022 hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yurdun genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ege, Marmara, Akdeniz Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Doğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Muş çevresinde yağışlı havanın olacağı belirtildi. Bununla birlikte pazartesi sabahı ve gecesi için buzlanma ve don uyarısı da yapıldı. İç bölgelerde sislenme olması da bekleniyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da bazı bölgelerde çığ riski olduğu da belirtildi.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi’nin bugün genel olarak parçalı bulutlu yer yer de yağışlı olması bekleniyor. Edirne, Balıkesir, Bursa ve Bilecik’te yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmurun olacağı tahmin ediliyor. Gecenin geç saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis olması da muhtemel.

Ege Bölgesi

Güne parçalı bulutlarla uyanacak Ege’de yer yer yağışların da yaşanması bekleniyor. Afyonkarahisar ve Kütahya’da karla karışık yağmur var. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde ise kar görülebilir. Kar bazı bölgelerde şiddetini iyice artırabilir.

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu olacak Akdeniz Bölgesi’nde yer yer aralıklı olarak sağanak yağışların yaşanması bekleniyor. Yerel yağışlar Antalya’nın doğu kesimlerinde ve Isparta çevresinde etkisini artırabilir.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Bölgenin genelinde ve özellikle kuzey ve batı bölgelerinde yağış şiddetini artırabilir. Aralıklarla yağan yağmur Ankara ve Eskişehir çevresinde akşam saatlerinde karla karışık yağmura dönebilir. Gece saatlerinde kuzey bölgelerinde don ve buzlanma olayları yaşanabilir.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz de yurdun geneli gibi parçalı ve çok bulutlu olacak. Giresin ve Doğu Karadeniz’in iç bölgelerinin aralıklarla yağışlı olması bekleniyor. Genellikle aralıklarla yağması beklenen yağmurlar akşam saatlerinde karla karışık yağmura dönüşebilir. Bölgenin iç kesimlerinde don ve buzlanmaya dair uyarılar yapılıyor. Eğimi yüksek ve dik olan Doğu Karadeniz bölgelerinde ise çığ olayları yaşanabilir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu olacak Doğu Anadolu Bölgesinde Muş, Bingöl, Bitlis ve Erzurum çevresinde aralıklarla yağmur görülebilir. Yağışlar bazı kesimlerde karla karışık yağmura dönüşebilir. Bölge genelinde bu sabah saatlerinden itibaren don ve buzlanma yaşanabileceğine dair uyarılar da yapıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu olacak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle batı ve kuzey kesimlerinde ilerleyen saatlerde yağmur bekleniyor.

Yorumlar (0)