Kar etkisi: Balık fiyatlarında düşüş bekleniyor

Türkiye genelinde etkisini hissettiren kar yağışı balıkçıları oldukça sevindirdi. Deniz suyunun soğumasıyla beraber balıkların lezzetlenmesi ve balık fiyatlarında 10-30 TL arasında indirim yapılması bekleniyor.

GÜNDEM 24.12.2021, 16:01 26.12.2021, 09:45
Kar etkisi: Balık fiyatlarında düşüş bekleniyor

Yurdun birçok bölgesinde, kar yağışının etkili olması ile birlikte deniz suyu sıcaklıklarında düşüş gözlemlenirken, balıkların da lezzetlendiği belirtildi.

Balıklarda indirim beklentisi

Kar yağışının etkili olması, en fazla balıkçıları sevindirirken, önümüzdeki süreçte tezgahlarda balık bolluğunun yaşanacağı tahmin ediliyor. Balıkçılar, önümüzdeki dönemde balık fiyatlarında düşüş yaşanmasını beklediklerini ifade ederken, fiyatların 10-30 TL arasında gerileyeceğini ifade ediyor.

“Artık lezzetli balık yiyeceğiz”

Denizlerde balık bolluğu yaşandığını belirten balıkçı Muammer Arduç, “Kar yağışı başladı ve balığın kulağına artık kar suyu kaçtı. Bugünden itibaren artık lezzetli balık yiyeceğiz. Tezgahlarımızda bir hafta içerisinde bol bol balık göreceğiz" şeklinde konuştu.

Son dönemde balık fiyatlarında bir yükseliş yaşandığını ancak önümüzdeki süreçte balık fiyatlarında kar yağışının etkisinin ortaya çıkacağını belirten Arduç, "İstavritin kilosu şu anda 40 TL, çinekop 60-65 TL, hamsi 40 TL gibi fiyatlar arasında gidip geliyor. Havalar bu şekilde devam ederse önümüzdeki süreçte hamsi 25, çinekop 40 TL, istavrit 25 TL’ye düşer” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)