Kapıkule Gümrük Kapısı’nda PCR testi ibraz sırası 

Edirne’de bulunan Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yurt dışından gelenlerin PCR testi ibraz etme sırası devam ediyor. Sosyal mesafe kuralına göre girilen ibraz sırasında zaman zaman aksamalar oluyor. 

GÜNDEM 04.04.2021, 13:16 05.04.2021, 09:26
Kapıkule Gümrük Kapısı’nda PCR testi ibraz sırası 

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ülkemizde uygulanan “yurda girişte negatif PCR testi ibraz etme zorunluluğu” devam ediyor.

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’da ise en büyük birinci sınır kapısı olan Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda görevli olan Sağlık Müdürlüğü personelleri, PCR ibrazı kontrollerine devam ediyor.



Sonraki karara kadar devam edecek

Yurda girişlerde tüm sınır kapılarında “negatif PCR testi ibrazı” 30 Aralık 2020 tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. Salgının gerileyeceği düşünülerek 1 Mart 2021 tarihine kadar devam ettirilmesi karar verilen bu uygulama, mutasyonlu virüslerin daha hızlı yayılması ve dünya genelinde 3.dalganın hakim olması sebebiyle uzatıldı.

Uygulamanın ne zaman sona ereceği hakkında kesin bir açıklama yapılmadı



Uygulama nasıl işliyor?

PCR testi ibrazı uygulaması kapsamında yurt dışından gelen herkesin negatif olan test sonucunu ibraz etme mecburiyeti bulunuyor. Bu sonuçta yer alan testlerin en fazla 72 saat önce yapılmış olması gerekiyor.

Pozitif sonucu olanlar ya da test yaptırmadan ülkeye girmek isteyenler için ise iki hak bulunuyor: ya sınırdan geri dönüyorlar ya da Türkiye’de konaklayacakları yeri belirterek 7 gün boyunca orada karantinaya alınıyorlar.

Konaklayacak ve karantinaya girecek yeri olmayanlar ise Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen yerlere yerleştiriliyor ve 7 gün boyunca burada kalıyorlar. 

Yorumlar (0)