Kapan-8 operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Ağrı, Kars ve Iğdır'da 1012 güvenlik mensubunun katıldığı "Kapan-8 Ağrı Dağı-Çemçe-Madur" operasyonu başlatıldı.

GÜNDEM 13.03.2020, 09:16 13.03.2020, 09:55
Kapan-8 operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Ağrı, Kars ve Iğdır'da 1012 personelin katıldığı "Kapan-8 Ağrı Dağı-Çemçe-Madur" operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ağrı-Kars-Iğdır'da Ağrı Dağı, Çemçe ve Madur barınma alanında bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü PKK mensubu  teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Erzurum Jandarma Bölge Komutanı, Ağrı İl Jandarma Komutanı, Kars İl Jandarma Komutanı ve Iğdır İl Jandarma Komutanının bizzat operasyonu arazide sevk ve idare ettiği, "Kapan-8 Ağrı Dağı-Çemçe-Madur Operasyonu"nun başlatıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında, operasyonda jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 62 operasyonel timde, 1012 personelin görev yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen "Kapan" operasyonlarının, halkın yoğun desteği ile kararlı ve başarılı bir şekilde devam ettiği ve devamının geleceği ifade edildi.

Yorumlar (0)