Kapan-7'de 17 PKK ini imha edildi

'Kapan-7 Garisa Operasyonu'nda bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kullanılan 17 mağara, barınak ve sığınak imha edildi.

GÜNDEM 12.03.2020, 13:07
Kapan-7'de 17 PKK ini imha edildi

Siirt kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen "Kapan-7 Garisa Operasyonu"nda tespit edilen 17 mağara, barınak ve sığınak ile 2 EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Siirt'in Eruh ilçesinin Akmeşe, Pervari ilçesinin Köprüçay köyü Hasan Tepe mevkisindeki Garisa bölgesinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan Kapan-7 Garisa Operasyonu devam ediyor.

Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay'ın emir komutasında sürdürülen, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucusu 480 personelden oluşan 46 operasyonel tim ile Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Timi (METİ) ile Patlayıcı Madde İmha Timi'nin (PAMİT) de görev aldığı operasyonda 1 erzak tespit köpeği ve 2 mayın arama köpeği de görev yapıyor.

Drone ve İHA'larla da (insansız hava aracı) havadan destek sağlanan operasyonda teröristler tarafından kullanılan 17 mağara, barınak ve sığınak ile araziye tuzaklanan 2 EYP (el yapımı patlayıcı) saptandı.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından mağara, barınak ve sığınaklar uzman ekipler tarafından kullanılamaz hale getirildi, EYP'ler de (el yapımı patlayıcı) bulundukları noktada imha edildi.

Operasyonda ayrıca EYP (el yapımı patlayıcı) yapımında kullanılan malzemeler, teröristlere ait giysi ve ayakkabı ile yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi.

Yorumlar (0)