"Kapan-6"da 10 kış sığınağı yok edildi

"Kapan-6 Müşterek Operasyonu"nda 830 kilogram esrar, 4 ruhsatsız av tüfeği, tabanca, çok sayıda mühimmat, yaşam ve giyim malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilirken 10 kış sığınağı imha edildi.

GÜNDEM 13.02.2020, 10:56 13.02.2020, 11:50
"Kapan-6"da 10 kış sığınağı yok edildi

Diyarbakır ve Batman'da İl Jandarma komutanlıkları tarafından bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Kapan-6 Müşterek Operasyonu"nda tespit edilen 10 kış sığınağı imha edilirken, 830 kilogram esrar, 4 ruhsatsız av tüfeği, tabanca, çok sayıda mühimmat, yaşam ve giyim malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır ilinin Lice ilçesinin güneyi, Kulp ilçesinin güneydoğusu, Batman ilinin Sason ilçesinin batısı arasında kalan kırsal alan ile Zori çayı bölgesinde 10 Şubat'ta bölücü ve hain terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Kapan-6 Müşterek Operasyonu"nun başarıyla sürdüğü belirtildi.

Operasyonda 13 Şubat Perşembe günü bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kullanılan 10 kış sığınağının tespit edildiği ve "patlayıcı madde tespit ve imha ile mayın/EYP tespit ve imha timleri" tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak havaya uçurulduğu kaydedildi.

Evler ile bahse konu sığınak, ağaçlık, kayalık alanda yapılan aramalarda toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 4 ruhsatsız av tüfeği, tabanca, 3 dürbün, 25 gram civa, 2 batarya, 18 av tüfeği fişeği, tabancaya ait şarjör, 3 kurusıkı mermi, 3 silah temizleme yağı, çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi. Valiliğin açıklamasında delil niteliği taşıyan malzemelere el konulduğu, diğerlerinin ise yerinde imha edildiği vurgulandı.

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, narkotik tespit köpeği "Engel"in de katıldığı aramalarda arazide çalılar arasına gizlenmiş çuvallar ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 830 kilogram satışa hazır esrar ve bunların ölçümünde kullanılan elektronik hassas terazi bulundu.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)