Kapadokya’da balon uçuşları iptal edildi, turistler gelmekten vazgeçti

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde tam kapanma uygulaması nedeniyle balon uçuşlarına ara verildi.

GÜNDEM 01.05.2021, 13:10 02.05.2021, 10:04
Kapadokya’da balon uçuşları iptal edildi, turistler gelmekten vazgeçti

Valiliğin açıklamasının ardından balon uçuşlarının iptal edildiği haberlerini alan ve daha öncesinden Kapadokya’ya gelmek için otellerde yer ayırtan turistler rezervasyonlarını iptal ettirmeye başladı.

“Bölge turizmine olumsuz yansıdı”

Alınan kararın bölge turizmine önemli ölçüde olumsuz yönde etki ettiğini ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Yakup Dinler açıklamasında, balon turları için Kapadokya bölgesine gelen turistlerin yüzde 80’nin iptal nedeniyle bölgeye gelmekten vazgeçtiğini söyledi.

Dinler, “2021 yılına bölgemizde turizm noktasında iyi bir başlangıç yapmıştık. Bölgemize Ukraynalı ve Rus turistler gelmeye başlamıştı. Güzel bir hareketlenme yaşanıyordu. Fakat önce Rusya’nın uçuşları durdurması daha sonrasında ise ülkemizdeki tam kapanma uygulaması nedeniyle yerli turistlerde gelemez oldu. Buraya gelen turistlerin çoğu sırf balona binmek ve bu güzel atmosferi yaşamak için buraya geliyordu” dedi.

“Kapadokya balonsuz olmaz”

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez ise açıklamasında Kapadokya’yı Antalya’ya benzeterek, “Antalya’nın denizsiz olamayacağı gibi Kapadokya’da balonsuz olmaz. Maalesef balon uçuşu yasağı nedeniyle ardı ardına rezervasyon iptalleri gelmeye başladı. Aldığımız bilgilere göre özellikle Kapadokya’daki küçük otel işletmelerinde ciddi iptaller yaşanıyor. Aslında biz Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlıyız ancak Nevşehir Valiliği maalesef balon uçuşlarına izin vermedi” diye konuştu.

Yorumlar (0)