Kandil ve YPG, petrol için birbirine girdi!

Terörist Mazlum Kobani'nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile gerçekleştirdiği petrol anlaşması, terör örgütünün Suriye ve Irak kanadı arasındaki anlaşmazlığı ortaya çıkardı. 

GÜNDEM 17.08.2020, 10:57
Kandil ve YPG, petrol için birbirine girdi!

Terör örgütü PKK, petrol için adeta birbirine girdi. Anlaşmazlık, söz konusu terör örgütünün Suriye ve Irak kanadı arasında çıktı. 

Suriye'de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) maşası olan Mazlum Kobani'nin denetimindeki yapı ile PKK elebaşları, anlaşmazlığa düştü. 

Söz konusu anlaşmazlık, Mazlum Kobani ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında yapılan sözde petrol anlaşması ile ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, Suriye'de iç savaş başlaması üzerine 2011'den itibaren dağlarda bulunan militanlarını Suriye'ye yolladı. Terörist Bahoz Erdal, terör örgütünün Suriye'deki kontrolünü üstlendi. Mazlum Kobani de Bahoz Erdal'ın yardımcısı oldu. 

Mazlum Kobani, terör örgütü PKK'nın Avrupa, HPG ve Mahmur gibi faaliyet alanlarında birçok terör saldırında etkin rol üstlendi. Terör örgütü PKK'nın bombacısı olan Mazlum Kobani, Türkiye ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor. 

Mazlum Kobani, Bahoz Erdal'ın yaralanmasının ardından örgütün kontrolünü kendisi üstlendi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yakın ilişkiler kuran Mazlum Kobani, terör örgütü PKK ile uzaklaşmaya başladı. 

Suriye'de sözde özerk bir yönetim oluşturan Mazlum Kobani, petrol alanlarında düzenlenen operasyonlara katılım gösterdi. Mazlum Kobani, terör örgütü PKK içerisindeki yetkilerini kaybetti. Ayrıca, Suriye'de Kürtlere yönelik tutuklama ve suikastlar nedeniyle terör örgütü PKK'nın hedefi haline geldi. 

Suriye'de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) maşası olarak nitelendirilen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) nedeniyle sık sık aşiret isyanları meydana geliyor. 

Terör örgütü PKK'nın Mazlum Kobani'ye yönelik kızgınlığının nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.

Yorumlar (0)