Kandil'de PKK'ya darbe! Kritik isim etkisiz

MİT ve TSK'nın ortak yürüttüğü operasyonla, PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyesi Diyar Garip Muhammed etkisiz hale getirildi. Böylece PKK'nın sözde ana karargahının bulunduğu Kandil'de ilk defa üst düzey bir PKK'lı etkisiz hale getirilmiş oldu.

GÜNDEM 07.07.2019, 12:09 07.07.2019, 12:18
Kandil'de PKK'ya darbe! Kritik isim etkisiz

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ortak yürüttüğü operasyonla, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed (Diyar Ghareeb Mohammed) etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, MİT ve TSK, tamamen yerli ve milli imkanlarla ortak operasyonu tamamladı. Operasyon, 27 Haziran Perşembe günü Kandil'in Kortek Virajları bölgesinde düzenlendi. 

PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyesi Diyar Garip Muhammed, operasyonda etkisiz hale getirildi.

Böylece PKK'nın sözde ana karargahının bulunduğu Kandil'de ilk defa üst düzey bir PKK'lı etkisiz hale getirilmiş oldu. 

1973 Irak Süleymaniye doğumlu,'Halmat Diyar' kod adlı Diyar Garip Muhammed, 1992'de katıldığı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde başkanlık konseyinin 7 üyesinden biriydi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde olması nedeniyle, sözde 'başkanlık konseyinin' örgütteki görev ve yetkilerinin fiili anlamda daha da arttığı ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)