"Kanal İstanbul Projesi'nde ısrar edilmesinin tek nedeni; para, para, para..."

İmamoğlu, “Kanal İstanbul, kesinlikle bir devlet projesi değil, bir seçim projesidir. Bu projede ısrarın tek nedeni; para, para, para…” dedi.

GÜNDEM 20.04.2021, 21:11
"Kanal İstanbul Projesi'nde ısrar edilmesinin tek nedeni; para, para, para..."

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu.

"İktidarın hoşuna gitmeyen her konuda savcılar harekete geçiyor"

İmamoğlu, burada yaptığı basın toplantısında, “Kanal İstanbul'a ilişkin projeye karşı pankartlar asarak vatandaşlarımızı bilgilendirme gayretimize dönük hakkımda bir soruşturma açılmıştı. İktidarın hoşuna gitmeyen bir hususta bayrak ve pankart asarsanız, savcılar derhal harekete geçiyor. Son günlerde bunu çok daha fazla yaşıyoruz. Maalesef bu olaylar demokrasimiz adına bizleri derinden üzüyor. Bu antidemokratik uygulamaları kınıyorum.” dedi. 

"Emlak projesi"

Bahse konu proje açıklandığında, yapılacak olan bölgede arazi alım-satımına müsaade edilmeyeceği yönünde beyanlarının olduğuna fakat 10 milyonlarca alanın el değiştirdiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Bu değerin yaklaşık olarak 40 milyon metrekareye ulaştığı kanaatindeyiz. Birçok şeyin şeffaf yönetilmediği gibi bu hususta da hiçbir detaylı alım-satım bilgisi vatandaşlarla paylaşılmamaktadır. Arap ülkelerinden yatırımcılar ve ne yazık ki ülkemizde de siyasi ilişkileri olan bazı şahıslar ve kurumların arazi satın aldıkları söz konusudur. Fakat benim konum bu değil, benim konum an itibarıyla Türkiye'yi yöneten idarenin aldığı konumdur. Çok net bir şey söyleyeceğim. Hani bir söz var ya; para, para, para… Bugün bu projede ısrar edilmesinin tek nedeni tam da budur. Bu projede ısrar edenlerin aklındaki tek konu buradan birilerinin para elde etmesidir. Buna tamamıyla karşıyız çünkü İstanbul’u tehdit eden bir proje olduğunu düşünüyoruz. Yani, bu proje tamamıyla para kazanmaya yönelik bir emlak projesinden ibarettir.” sözlerini sarf etti. 

"İstanbulluların yüzde 75'i projeye karşı"

İstanbul sakinlerinin büyük bir kısmının Kanal İstanbul'a karşı olduğunu belirten İmamoğlu, “Ömrünü İstanbul’un su hareketlerine adamış bir kişi olan Prof. Dr. Cemal Saydam, ‘Marmara Denizi'ni öldürürüz. Bu kanal inşa edilirse, deniz adeta çürük bir yumurta gibi kokar.’ diyor. Yine aynı şekilde, Celal Şengör, depremle ilgili olarak; sıvılaşmadan tutun, tsunami riskine kadar anlatıyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla toplumun büyük bir bölümü bilgi sahibi oldu. Bugün için şunu net bir şekilde söyleyebilirim; İstanbulluların yüzde 75'i Kanal İstanbul'a karşı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)