Kanal İstanbul ihaleye çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yeni etabın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. 11 farklı üniversiteden 200'ün üzerinde bilim insanı bu projeyi inceledi. Bu proje diğer katkılarının yanında Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 08.03.2020, 17:57 08.03.2020, 19:02 Hanife
Kanal İstanbul ihaleye çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılış töreninde, Kanal İstanbul projesinin yakın zaman içerisinde ihaleye çıkacağı bilgisini paylaştı.

"Kanal İstanbul en yakın zamanda ihaleye çıkıyor"

Rami Kışlası kütüphanesinin inşasına da başladık. Muhteşem kütüphaneyi inşallah yakında İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine sunacağız.

Bu kardeşinizin çılgın projem dediği Kanal İstanbul projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Bugüne kadar 11 farklı üniversiteden bu projeyi inceledi. Bakanlıklarımız süreci yakından takip ediyor. Ufku ari, vizyonu sığ, önyargılarının esiri olmuş kimi çevrelerin insafına terk edilemeyecek kadar mühim bir projedir.

İdeolojik saplantılarla hareket edenlere değil milletimizin ne istediğine bakıyoruz. Birileri istemese de Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız.

Türkiye ayağına vurulan prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu. Sadece hayal kurmadığımız hayallerimizi gerçeğe dönüştürdüğümüz bir yere geldik.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan hizmetlerden daha fazlasını 17 yıla sığdırdık.  Derdimiz vatandaş evinden çıkınca 45 dakikada havalimanına ulaşıyor. Modernizm budur.

Dünyanın en büyük 3 havalimanından bir tanesini İstanbul’a kazandırdık mı? Gidince ihtişamını görüyorsunuz dimi… Şimdi onun hemen yakınında dev bir şehir hastanesi yapıyoruz. İnşallah onu da bu yıl açacağız.

Yorumlar (0)