‘Kanal İstanbul’ için geri sayım başladı!

‘Kanal İstanbul’ projesinin inşa çalışmalarının kısa süre içerisinde başlanacağını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje kapsamında imar planlarının onaylanıp askıya çıkarıldığını hatırlattı.

GÜNDEM 30.03.2021, 17:42
‘Kanal İstanbul’ için geri sayım başladı!

Kanal İstanbul projesinin yapım çalışmalarına kısa bir süre içerisinde başlamayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Geçmişte boğazda meydana gelen Independenta ve Nassia kazaları hala akıllardaki yerini koruyor” açıklamasında bulundu.

Büyük ölçekteki kazaların çevre felaketleri ile son bulabileceğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul Projesi, şehrimizi ve eşsiz Boğaz’ı tüm risklerden kurtaracak” dedi.

‘İstanbullular denizle daha çok buluşacak’

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğini azalacağını ifade eden Karaismailoğlu, Boğaz’ın adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayarak, “Boğaz’ın kendisi ise bir doğa harikası. İstanbullular bundan sonra denizle daha çok buluşacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kanal İstanbul’da ise kanal girişinden ‘otonom kılavuz’ sistemi sayesinde gemilerin yüzde 100 daha güvenli ve rahat ulaşımın sağlanacağını belirten Karaismailoğlu, “Artık Kanal İstanbul’un yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa bir zaman kaldı” diye konuştu.

Yorumlar (0)