Kanal İstanbul'da ilk kazma yazın

Kanal İstanbul projesiyle ilgili iki önemli açıklama yapıldı. Murat Kurum, yaza temelin atılacağını, Adil Karaismailoğlu ise 4 ülkenin projeyle ilgilendiğini açıkladı.

GÜNDEM 01.05.2021, 17:50 01.05.2021, 21:44
Kanal İstanbul'da ilk kazma yazın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce açıkladığı çılgın proje Kanal İstanbul'un yapım aşaması için geri sayım başladı.

Mega projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan art arda açıklamalar geldi.

Yazın temel atılacak

Elazığ ziyaretlerinde Kanal İstanbul hakkında konuşan Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul temelinin yazın Ulaştırma Bakanlığınca atılacağını, bunun için gerekli tüm planların yapıldığını belirtti. 

"Boğazı kurtarma projesi"

Kanal İstanbul projesinin İstanbul ve Türkiye için çok önemli bir şehircilik projesi olduğunu söyleyen Bakan Kurum, projenin aynı zamanda boğazı kurtarma projesi olduğunu ifade etti. 

"Depremi tetiklemeyecek"

Kanal İstanbul’un hiçbir şekilde İstanbul’da bir deprem tetiklemeyeceğini vurgulayan Bakan, su kaynaklarının da zarar görmeyeceğini söyledi. 

Çevreye ve ekolojik koridorlara ilişkin her türlü tedbirin alındığına dikkat çeken Kurum, ilave bir nüfus gelmeyeceğini belirtti.

"İtirazlar değerlendiriliyor"

Projeyle ilgili gelen itirazların değerlendirildiğini, düzeltilmesi gerekenler üzerinde de çalıştıklarını açıklayan Bakan “Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini hep birlikte atacağız.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanı’ndan yerlilik açıklaması

Kanal İstanbul'la ilgili diğer açıklamaysa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi.

Bakan Karaismailoğlu, finansmanla ilgili herhangi bir sorun olmadığını, Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya gibi ülkelerin projeye ilgi gösterdiğini ama bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)