Kan donduran iddia! “Polise giderim” diyen kardeşlerini öldürmüşler!

Adana’da ‘Çakarlar ailesi’ olarak adlandırılan çete, polis ekiplerinin geniş çaplı operasyonuyla çökertildi. Çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, örgüt ile ters düşen 21 yaşındaki kızın, aile üyeleri tarafından infaz edildiği de iddia edildi.  

GÜNDEM 15.04.2022, 12:33 16.04.2022, 10:18
Kan donduran iddia! “Polise giderim” diyen kardeşlerini öldürmüşler!

Adana’da, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Seyhan ilçesinde büyük bir operasyon gerçekleştirildi. ‘Çakarlar’ olarak tanınan ve haklarında uyuşturucu ticaretinden adam öldürmeye kadar pek çok suç iddiası bulunan aile üyeleri, havadan ve karadan desteklenen operasyon sonucu yakalandı. 30 şüpheliye yönelik olarak gerçekleştirilen baskında 27 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların konutlarında yapılan araştırmalarda ise çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. 

Aile ile ters düşen Sultan Ç., kendilerini polise ihbar etmekle tehdit etti

Liderliğini T.Ç.’nin yaptığı suç örgütünün, 21 yaşındaki kız kardeşlerini de vahşice öldürdüğü öne sürüldü. İddiaya göre, kız kardeş Sultan Ç., geçtiğimiz haziran ayında aile ile ters düşerek, kendilerini polise ihbar etmekle tehdit etti. Bunun üzerine kendisini bıçaklayan aile üyeleri, daha sonrasında bu duruma intihar süsü vermeye çalıştı. 

Yapılan inceleme sonrası intihar olmadığı tespit edildi

Sultan Ç.’yi hastaneye götüren ve uyuşturucu madde kullandığı için krize girerek kendisini bıçakladığını öne süren çete üyelerinin bu iddiasının, gerçekleştirilen incelemeler sonucu doğru olmadığı tespit edildi. Hastanede 5 gün boyunca tedavi gören ancak yaşama tutunamayan genç kızın vücudunda 4 bıçak yarası olduğu ve bir bıçak yarasının ise karından yukarı doğru yükseldiği tespit edildi. Bu konuda çeşitli ihbarların da emniyet güçlerine iletildiği öğrenildi. 

T.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklandı

Öte yandan, hayatını kaybeden Sultan Ç.’nin otopsi işlemi gerçekleştirilmeden toprağa verildiği de anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkeme karşısına çıkarılan zanlılardan 19’u tutuklandı. Tutuklanan şahıslar arasında çete örgütünün lideri konumunda bulunan T.Ç. de bulunuyor. Mahkeme, 6 kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bırakırken, 2 şüpheli ise savcılık talimatı ile tutuksuz olarak yargılanacak. 

Yorumlar (0)