“Kamuda mesai saatleri” hakkındaki genelge Resmi Gazete’de yayınlandı 

Kamuda mesai saatlerinin 10.00-16.00 arasına çekilmesi hakkındaki genelge, Resmi Gazete’de yayınlandı. 

GÜNDEM 14.04.2021, 10:55 14.04.2021, 18:12
“Kamuda mesai saatleri” hakkındaki genelge Resmi Gazete’de yayınlandı 

Covid-19 salgını sebebiyle dün değiştiğini duyurulan mesai saatleri, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

Genelgede, virüsün ülke genelinde hızla yayılımını durdurmak ve hasta sayısını en az seviyeye indirmek amacıyla salgınla etkin şekilde mücadele etmenin amaçlandığı ve bu sebeple de kamu kurum ve kuruluşlarında “hizmeti aksatmadan” gerçekleştirilecek uygulamalara ilişkin bilgiler yer aldı.

Genelgede yer alan bilgilere göre “çalıştırılma biçimi göz ardı edilerek” tüm kamu çalışanlarının uzaktan ya da dönüşümlü çalışması kararlaştırıldı. Bu şekilde çalışanların da çalışma saatlerinde esneklik olacak.

Çalışma saatleri MİT haricindeki tüm kurumlarda uygulanacak

Kamu kurum ve kuruluşlarının bağlı olduğu üs düzey birimler tarafından belirlenecek olan çalışma saatleri ve çalışma biçimleri, Milli İstihbarat Teşkilatı haricindeki kurumlar için kullanılacak. 

Gebeliğinin 24-32 haftaları arasında olanlar, engelliler, süt izni olanlar, 60 yaş ve üzeri çalışanlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadınlar ve kronik hastalığı bulunan kişiler idari izinli sayılacak.



İdari izinli sayılan çalışanlar, istihdamları kapsamındaki görevleri yerine getirmiş sayılacaklar. Bu sebeple izinli çalışanların sosyal ve mali tüm hakları saklı tutulup bu kişiler, çalışmasını devam ettiren kişilerle aynı koşullara sahip olacak. Ayrıca “idari izinli olan çalışanlar” hiçbir şekilde görev yaptıkları şehirlerden ayrılmayacaklar, daima “iş yerinde çalışmaya hazır” bulunacaklar.

10.00-16.00 arasında çalışma yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki personellerin çalışma saatleri, bağlı oldukları üst yönetim tarafından belirlenecek ve duyurulacak olup 10.00-16.00 saatleri arasında mesai uygulanacak. Mesai saatleri içerisinde “çalışılan alandaki sosyal mesafeye ve personel sayısına bakılmaksızın” herkes maske kullanmak zorunda olacak. 

Yemekhane, servis, sosyal alan gibi toplu oturumu zorunlu olan kısımlarda ise sosyal mesafe kuralına uyulacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, düzenli aralıklarla dezenfekte edilecek.

Ulusal veya uluslararası olması fark etmeksizin düzenlenecek her türlü toplu etkinlik (toplantı, söyleşi, konferans vb), uzaktan, video konferans yolu ile sesli ve görüntülü şekilde yapılacak.  

Yorumlar (0)