Kamuda hamile personele ilişkin kritik karar!

Kamuda çalışan hamile personel, hamileliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli olacak.

GÜNDEM 02.06.2020, 12:10
Kamuda hamile personele ilişkin kritik karar!

Kamuda çalışan hamile personele ilişkin kritik bir karar alındı.

Alınan karara göre, kamuda çalışan hamile personel, hamileliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli olacak.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile personele ilişkin idari izin kararını açıkladı. 

Alınan karara göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve hamileliğinin 24'üncü- 32'nci haftasında olan personel, istihdam şekline bakılmadan idari izinli olacak. 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı tarafından yayınlanan kararda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en aza indirilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarında (MİT dışında) istihdam biçimine bakılmadan çalışan hamile personelin, hamileliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görüldüğü ifade edildi. 

Yorumlar (0)