Kamuda esnek çalışma dönemi sona erdi: İşte detaylar

Kamu mesaisinde de normalleşme başladı. Yarından itibaren geçerli olmak üzere, normal mesai saatleri uygulamaya konulacak. Kronik hastalar idari olarak izinli sayılacak.

GÜNDEM 02.03.2021, 00:15
Kamuda esnek çalışma dönemi sona erdi: İşte detaylar

Kabine toplantısının ardından alınan kararlar doğrultusunda kamudaki esnek çalışmaya ilişkin bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre, kamu kurumlarında esnek çalışma dönemi resmen son buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Konuşmasında, normalleşme döneminin yol haritasını duyurdu. Erdoğan'ın risk gruplarına göre duyurduğu normalleşme adımlarında, kamu kurumlarında çalışanlara ilişkin bir detay da yer aldı. 

Kamu kurumların esnek çalışma saatleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"2 Mart 2021 tarihi itibarıyla koronavirüs salgını ile mücadele maksadıyla yürürlüğe konulan 26 Ağustos 2020 tarihli ve 31225 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlara esnek çalışma yöntemlerinin uygulamasına dair 'COVID-19 Kapsamında Kamu Personellerine Yönelik Önlemler' konulu 2020/11 sayılı genelge uygulamadan kaldırılmış olup, söz konusu tarih itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal mesai ve düzende çalışmalarına başlayacaktır.

Gereken kentlerde valiler tarafından farklı mesai saatleri uygulanabilecektir.

Fakat, çalıştırılma şekillerine bakılmaksızın, kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı ve Sağlık Bakanlığı dışında) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda yer alanlar hariç 60 yaş ve üstünde olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kronik hastalığı bulunanlar idari olarak izinli kabul edilecektir.

İdari olarak izinli sayılanlar bu süre zarfı içerisinde görevlerini fiilen yerine getirmiş olacak; bunların sosyal-mali hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacaktır.

Söz konusu personel, amirinin müsaadesi dışında görev bölgesinde ayrılmayacak ve hizmetine gereksinim duyulanlar çağrıldıkları anda görev yerlerine döneceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bu süreçte tüm çalışanların maske kullanması, çalıştıkları ortam, servisler, yemekhane ve sosyal alanlarda gerekli olan sosyal mesafenin ayarlanması, bahse konu yerler ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin gerçekleşmesi konusunda gerekli tedbirler alınacaktır."

Yorumlar (0)