Kamu kurumlarına 1163 personel alınacak 

Cumhurbaşkanlığı imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre çeşitli kamu kurumlarına toplamda 1163 personel alınacak. Bu kurumlar arasında Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Büyükçekmece Belediyesi ve SERKA bulunuyor. 

GÜNDEM 31.12.2021, 15:29 31.12.2021, 23:18
Kamu kurumlarına 1163 personel alınacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de birçok ilan yayınlandı. Personel alımına ilişkin bu ilanlarda toplamda 1163 kişiye iş kapısı açıldığı/açılacağı duyuruldu. 2022 senesi içerisinde alım yapılacak olan kurumlar şu şekilde belirtildi: 

Adalet Bakanlığı 

Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 140 psikolog, 5 mühendis ve 7 veteriner, 19 teknisyen, 150 kadrolu idare memuru öğrencisi ve 3 gemi adamı alımı yapacak. Veteriner, psikolog ve mühendis kadrolarına başvurular 3-17 Ocak’ta, diğer kadrolara ise 17-31 Ocak’ta alım yapılacak. Başvurular, istenen belgeler ve sınav süreci e-Devlet üzerinden takip edilecek. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda denizcilik uzman yardımcılığı kadrosuna 2 personel alınacak. Başvurular, istenen belgeler ve sınav süreci e-Devlet üzerinden takip edilecek.  

Türk Standartları Enstitüsü 

Türk Standartları Enstitüsü’ne 7 bilişim personeli alınacak. Başvurular 6-20 Ocak 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden olacak. Başvurular, istenen belgeler ve sınav süreci e-Devlet üzerinden takip edilecek. 



Büyükçekmece Belediyesi 

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı’na 2 müfettiş yardımcısı alınacak. Başvurular 31 Ocak – 4 Şubat 2022 tarihleri arasında, Büyükçekmece Belediyesi İnsan Hakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne bizzat gerçekleştirilecek.  

Serhat kalkınma Ajansı 

Kars merkezli olarak kurulan SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) Kars, Iğdır, Ardahan ve Ağrı illerinden bir veya birkaçında istihdam edilmek üzere 3 uzman personel alımı yapacak. Başvurular 21 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvurular, istenen belgeler ve sınav süreci e-Devlet üzerinden takip edilecek. 



Gençlik ve Spor Bakanlığı 

Gençlik ve Spor Bakanlığı 318 erkek ve 334 kadın toplamda 652 sözleşmeli yurt yönetim personeli alacak. Başvurular, istenen belgeler ve sınav süreci e-Devlet üzerinden takip edilecek. Başvurular 31 Ocak-4 Şubat arasında alınacak.  

Milli Savunma Bakanlığı 

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına çeşitli branş ve unvanlarda toplam 173 personel alınacak. Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü bünyesine 5 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1 koruma ve güvenlik görevlisi, 2 hesap sorumlusu, 1 berber, 11 uzman, 1 terzi, 1 elektrik teknisyeni, 1 oto boyama teknisyeni, 1 elektrik güç kaynağı teknisyeni, 2 oto teknisyeni, 1 kaynak teknisyeni, 1 klima teknisyeni, 1 marangoz teknisyeni, 2 acil tıp teknisyeni, 3 matbaa teknikeri, 2 mekatronik teknikeri, 1 bilgisayar programlara teknikeri, 3 bilgisayar teknikeri, 1 şoför, 2 jeoloji mühendisi, 1 endüstri mühendisi, 1 çevre mühendisi, 10 bilgisayar mühendisi, 6 memur, 6 mal sorumlusu, 1 istatistikçi, 1 hizmetli, 2 grafiker, 1 garson, 2 çocuk eğitimcisi ve 2 aşçı alınacak.  

Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı’na ayrıca 1 marangoz teknisyeni, 1 kaynak teknisyeni, 1 elektrik güç kaynağı teknisyeni, 1 kalorifer teknisyeni, 2 sıvacı fayansçı, 2 boya badanacı alınacak. Milli Savunma Bakanlığı’na ise 2 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile 6 avukat alınacak. Milli Savunma Bakanlığı’na 44 uzman yardımcısı, Genelkurmay Başkanlığı’na 10 uzman yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 10 uzman yardımcısı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na 8 uzman yardımcısı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 8 uzman yardımcısı alınacak.  

Uzman yardımcılığı kadroları haricindeki kadrolara başvurular, 30-31 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak. Uzman yardımcılığı kadroları için başvurular ise 29-30 Ocak 2022 tarihlerinde alınacak. Başvurular, istenen belgeler ve sınav süreci e-Devlet ile MSB’nin personel temin sitelerinden takip edilecek.  

Yorumlar (0)