Kalın ile Jeffrey 'güvenli bölge'yi görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bir araya geldi.

GÜNDEM 24.07.2019, 16:09
Kalın ile Jeffrey 'güvenli bölge'yi görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey "güvenli bölge"yi görüştüler. Görüşmede, Fırat'ın doğusunda güvenli bölgenin tesisi ile terör unsurlarına karşı mücadele ve Suriye'deki gelişmeler masaya yatırıldı.

Görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. İbrahim Kalın ve James Jeffrey başkanlığındaki heyetler arası görüşmede, Fırat'ın doğusunda güvenli bölgenin tesisi ile DEAŞ, PKK/YPG/PYD dahil tüm terör unsurlarına karşı mücadele başta olmak üzere, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı.

İbrahim Kalın tarafından Türkiye'nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir şekilde vurgulandığı görüşmede, Suriye'nin genelinde terörle mücadele, Münbiç Yol Haritası, anayasa komisyonu, Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması konuları masaya yatırıldı.

Suriye'de güvenli bölgenin kurulmasının, ancak Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu ifade edildi. Suriye konusunda iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin öneminin altı çizildi.

Yorumlar (0)