Kalın'dan Amerikan kanalına "Biden" açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerikan haber kanalında Türk-Amerikan ilişkileri konusunda değerlendirmede bulundu.

GÜNDEM 11.02.2021, 08:21 12.02.2021, 09:40
Kalın'dan Amerikan kanalına "Biden" açıklaması! 

ABD Başkanı Joe Biden'ın, son dönemde Türkiye üzerine kamuoyuna yansıyan olumsuz açıklamalarının seçim kampanyası günlerine ait olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Joe Biden'ın hem Türkiye'yi hem Türk siyasetini iyi tanıdığını, önceki açıklamalarının uygunsuz olduğunu, bunları reddettiklerini, Türkiye ile ilgili söyleminin akışını ve tonunu değiştireceğini ifade etti.

"Biden Türkiye ile olumlu ilişkilere hazır!"

Sözcü İbrahim Kalın, Joe Biden'ın ekibinde hayli tecrübeli profesyonellerin bulunduğunu ve Türkiye'yi iyi tanıdıklarını vurgulayan İbrahim Kalın, özellikle Irak'tan Suriye'ye, Kafkasya'dan Libya'ya ve hatta Körfez ülkelerine kadar, bugünkü tüm meydan okumalar dikkate alındığında, Biden'ın ekibinin Türkiye'nin stratejik değerini anlayacaklarını ve Türkiye'yi ilişkinin merkezine koyacaklarını, Türkiye ile çok olumlu ilişkiye hazır olduklarına inandığını bildirdi.

"Biden yönetiminden, Trump yönetiminden daha iyi bir ilişki bekliyor musunuz?" sorusuna İbrahim Kalın, "Eski ABD Başkanı Sayın Donald Trump, Türkiye'nin dostu idi. Her zaman ve her platformda Türkiye'yi dost olarak gördüğünü net bir şekilde dile getirmiştir. Joe Biden yönetimine gelince... İki ülke arasındaki ilişkiler karşılıklı saygı, karşılıklı egemenliklerin tanınması ve ortak çıkarlara dayandığı müddetçe iyi bir ilişki olacağına inanıyoruz." cevabını verdi.

Biden ile yeni sayfa açabiliriz

Başkan yardımcısı olduğu Obama döneminde Joe Biden'ın Türkiye'ye 4 kez geldiğini ve bu ziyaretleri başkanlık makamında değerlendireceğini düşündüğünü belirten Kalın, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Patriot veya NATO müttefiki bir ülkeden bir başka savunma sisteminin satın alınması hususunda görüşmelere hazır olduğumuzu ifade etti. Türkiye tam iş birliğine hazır. Joe Biden ekibiyle yeni bir sayfa açılabileceğine inanıyoruz. Kendisi hem Türkiye'yi hem de Cumhurbaşkanımızı tanıyor."

Yorumlar (0)