Kahramanmaraş'ta esnaf için konteyner iş yerleri kuruluyor

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Ericek Mahallesi esnafı, konteyner dükkanlarda hizmet vermeyi sürdürecek.

GÜNDEM 30.03.2023, 10:29 31.03.2023, 09:33
Kahramanmaraş'ta esnaf için konteyner iş yerleri kuruluyor

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat'ta gerçekleşen depremler sonrasında birçok ev ile iş yerinin yıkıldığı Ericek Mahallesi'nde yaşamın normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor.

Ericek Mahallesi sakinleri depremlerin ardından ayrıldıkları mahallelere yeniden dönmeye başlarken vatandaşların ihtiyaçlarını görmesi için ise konteyner dükkanlar hazırlanıyor.

15 konteyner dükkanla esnaf vatandaşa yeniden hizmet verecek

Mahalle meydanına kurulumu gerçekleştirilen 15 konteyner dükkanla esnaf vatandaşa tekrar hizmet vermeye başlayacak.

Ericek Mahallesi Muhtarı Lütfü Kaya, deprem sonrasında mahallede hiç dükkanın kalmadığını ifade etti.

Mahallede 100 binanın yer aldığını, 50 tanesinin yıkıldığını ve yıkılmayanların da ağır hasarlı olduğunu söyleyen Kaya, "Yaraların çoğu sarılmış vaziyette ancak şu an halihazırda evlerimiz yıkık ve yıkılmayanlar da temizlenecek." şeklinde konuştu.

Gelecek hafta afet evlerinin yapılmaya başlanacağını, mahalleye dönüşlerin başladığını söyleyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dönüşler başladığından köy halkı perişan olmasın diye marketler açılıyor. Belediye başkanımız, esnaf kefaletimiz yardımcı oldu ve konteynerleri gönderdiler. Yakın bir zamanda faaliyet gösterecek. 15 adet konteyner dükkan geldi. Şu andaki ilk ihtiyaç market. Buranın yaklaşık 6 bin 500 - 7 bin nüfusu bulunuyor. Bir hareketlilik olsun, gelen hiç kimse mağdur olmasın, ihtiyaçlarını bulabilsin diye marketler en hızlı şekilde açılacak. Çilek işleri, bahçe işleri de başladığından halk dönmeye başladı. Herkes bağına bahçesine bakacak. Hayat devam ediyor.

Yorumlar (0)