Kahramanmaraş'a 30 savcı daha gönderildi

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'taki adli süreçlerin aksamaması için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla kente 30 savcının daha gönderildiği bildirildi. İlde görevlendiren ilave savcı sayısı 53'e yükselmiş oldu. Diyarbakır'daki arama kurtarma çalışmalarını izleyen Bakan Bozdağ ise, "Kimin ihmali ve kastı varsa yargı önünde hesap verecek ama bunun da zamanı var." dedi.

GÜNDEM 08.02.2023, 15:48 08.02.2023, 16:33 Hakan Öksüz
Kahramanmaraş'a 30 savcı daha gönderildi

Edinilen bilgilere göre Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla deprem felaketinin yaşadığı Kahramanmaraş'a 30 savcı gönderildi. Bazı illerde görevli savcıların Kahramanmaraş'a gönderildiği, ilde görevlendiren ilave savcı sayısının 53'e yükseldiği kaydedildi. HSK'nın Hatay'da 21, Adıyaman'da 22 ilave savcı görevlendirdiği hatırlatıldı.

Adıyaman'da depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan bebek, Konya ve Amasya Merzifon havalimanlarında görevli Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekiplerince kurtarıldı. Depremden 36 saat sonra kurtarılan ve ismi öğrenilemeyen bir bebek tedavi için hastaneye sevk edildi.

Bozdağ: "Yargı önünde hesap verecekler"

Öte yandan depremin etkilediği Diyarbakır'a giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yenişehir ilçesindeki Galeria Sitesi'nde devam eden kurtarma faaliyetlerini izledi. Önceliğin enkaz altındaki insanların kurtarılması olduğunu belirten Bozdağ, "Yargı sürecinin bu çalışmaların arkasından geleceğini unutmayalım. Bunda kimin ihmali ve kastı varsa yargı önünde hesap verecek. Yaptıkları yanlışı yanlarına bırakmayacağız ama bunun da bir zamanı var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)