Kahraman Mehmetçik mayıs ayında da teröre geçit vermedi

Ülkemizin barış, güvenlik ve huzurun bozmaya çalışan terör örgütü PKK/YPG’ye dair mayıs ayında yurt içerisinde ve yurt dışında düzenlenmiş olan operasyonlarda 133 terörist etkisizleştirildi.

GÜNDEM 03.06.2021, 12:19 03.06.2021, 21:34
Kahraman Mehmetçik mayıs ayında da teröre geçit vermedi

Emniyet Genel Müdürlüğü Jandarma Genel Komutanlığı, TSK ve MİT Başkanlığı’nca ülkedeki huzuru ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine ilişkin yapılan mücadele kararlı bir biçimde sürüyor.

Yağmur çamur, gece gündüz demeksizin kırsal alanlar ve şehir merkezlerinin yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik güçlerimiz terör örgütü PKK/YPG’ye mayıs ayında da en ağır darbeyi vurdu.

Mayıs ayında 133 terörist etkisizleştirildi

Mayıs ayında yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen kara ve hava operasyonlarında toplamda 133 terörist etkisizleştirildi.

PKK terör örgütü ve gençlik yapılanmasına dair mayıs ayında birçok ilde yapılan operasyonlarda 103 zanlı gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerince yurt içinde ve dışında terör unsurlarının yok edilmesi amacıyla çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.

Bu sene ikna edilerek güvenlik güçlerimize teslim olan terörist sayısı 28 Mayıs itibarıyla 73 oldu.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Mehmetçik, geçtiğimiz ay teröristlerin sözde sorumlularını etkisizleştirerek örgüte ağır bir darbe vurdu.

Bakanlığın terörden arananların bulunduğu listede kırmızı kategoride yer alan ve Interpol’un kırmızı bültenle aradığı terör örgütü PKK elebaşlarından “Sofi Nurettin” kod isimli Halef El Muhammed, 8 Mayıs tarihinde Türk Silahlı kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonla etkisizleştirildi.

Suriye’den Türkiye’ye dair bütün silahlı faaliyet ve eylemlerin en tepede yer alan yöneticisi olduğu belirlenen Halef El Muhammed’in, şubat ayında Gara’ya düzenlenen Pençe-Kartal 2 Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı eylemlerin komutasını sağladığı ve alıkonulmuş olan masum 13 kişinin infazının emrini verdiği tespit edilmişti.

Mardin Nusaybin’de 8 Mayıs tarihinde etkisizleştirilen 7 teröristten bir tanesinin, Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride bulunan Rızgar Koçer kod isimli Serhat Ericek olduğu görüldü. Ericek’in 9 Aralık 2019 tarihinde Şırnak İdil’de tuzaklanan EYP ile yapılan hain saldırıda Astsubay Esma Çevik ve Uzman Çavuş Kemal Sayar’ın şehit olmasına sebep olduğu belirlendi.

MİT operasyonlarında örgütün sözde sorumlularına ağır darbe

Diyarbakır Lice’de Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’ndan alınan istihbarat neticesinde düzenlenmiş olan operasyonda 18 Mayıs tarihinde etkisizleştirilen teröristlerden bir tanesinin kırmızı kategoride aranan örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu olan “Agit Bismil” kod isimli Aydın Şimşek olduğu tespit edildi.

Bakanlık tarafından Şırnak Beytüşşebap ilçesi kırsalında 19 Mayıs tarihinde etkisizleştirilen teröristlerden bir tanesinin turuncu kategoride bulunan Şervan Eğit Muş kod isimli Hatip Kılıç olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Kuzey Irak’ta 19 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen operasyonda Pençe-Şimşek operasyonunu gerçekleştiren askerlere saldırı hazırlığında olan gri listedeki terörist Selahattin Dede ile beraber 3 terörist etkisizleştirildi.

Yorumlar (0)