Kahraman Mehmetçik, Bayram’da da hudut nöbetinde

Türkiye-İran sınırında görev alan Mehmetçik, nöbette geçirdikleri Kurban Bayramı'nda da görevlerini hassasiyetle sürdürüyor. 

GÜNDEM 20.07.2021, 09:04 20.07.2021, 09:05
Kahraman Mehmetçik, Bayram’da da hudut nöbetinde

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinin 30 km uzağındaki bin 446 rakımlı Şehit Piyade Çavuş Hudut Karakolunda görev alan Türk askeri, Kurban Bayramı’nda da görevlerine devam ediyor.

Teyakkuz halinde

Sınırda bulunan askerler, telefonla ailelerini arayarak Kurban Bayramı’nı kutladı Mehmetçiğin 7 gün 24 saat teyakkuzda bulunduğu Türkiye-İran sınırında, fiziki güvenliğinin sağlanması hedefiyle, 3 metre ve 30 cm kalınlığındaki, tel örgülerle çevrili Modüler Beton Duvar sayesinde teröristlerin bölgeye sızma girişimleri, düzensiz ve yasadışı göçmenlerin geçiş girişimleri ile kaçakçılık faaliyetleri engelleniyor.

Mevziler, karakol ve Modüler Beton Duvar hattında bulunan kameralar aracılığıyla hudut hattındaki her bir hareketlilik gözetlenebiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfının iştiraki ASELSAN’ın, tamamen milli ve yerli imkanlarla ürettiği son sistem termal kameraların yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesiyle, gece gündüz demeden hudut hattında gözetleme gerçekleştirilebiliyor.

Bölgenin güvenliği için 7 gün 24 saat görevlerini sürdüren “Hudut Kartalları” son teknoloji cihazlarla güçlerine güç katıyor. Taktik tekerlekli zırhlı olan “KOBRA-2” ve “Vuran” araçlarının üzerindeki termal kameralar ve kara gözetleme radarı dolayısıyla bölgede kuş uçmuyor.

Sınır güvenliği sağlanıyor”

Vuran aracına entegre edilen Sarp Silah Sistemi’nin havada ve karada otomatik takip etme özelliğiyle görünmeyenler, bölgede görünür duruma geliyor.

KOBRA-2 aracında yer alan termal kameralar, gece gündüz demeden 10 km çapında ısı yayan her hareketi tespit edebiliyor.

Öte yandan araç üzerinde bulunan kara gözetleme radarı ile her çeşit hava koşulunda 6 km’ye kadar hareket eden canlılar, 15 km’ye kadar hareket halinde olan motorlu araçlar tespit edilerek sınırın ve bölgenin güvenliği sağlanıyor.

Yorumlar (0)