Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı

Sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 56 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

GÜNDEM 29.04.2021, 13:52 30.04.2021, 10:46
Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı

Bugün Büyükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, davacı konumundaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Ümit Kudbay ve Ferah Yıldız ile davalı Kaftancıoğlu'nun avukatı Mehmet Süleyman Türker katıldı.

Onur zedeleyici sözler 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu’nun haksız fiilde bulunduğunu ifade ederek tazminata hükmedilmesini talep etti.

Avukatlar tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü ve yüz kızartıcı ifadeler kullanarak suç isnat ettiği, şeref, haysiyet ve onurunu zedeleyici ağır hakaretler yaptığı şeklinde ifadelere yer verilmişti.

Kaftancıoğlu, 56 bin lira tazminat ödeyecek

Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik paylaşımları nedeniyle her bir ifadesi için 50 bin liradan 700 bin liraya kadar tazminat talebinde bulunulmuştu.

Canan Kaftancıoğlu'nun avukatı ise müvekkilinin hakaret kastı olmadığını dile getirerek mahkemeden davanın reddini talep etmişti.

Dava dosyasını görüşen mahkeme heyeti kararında Kaftancıoğlu'nun Erdoğan’a 56 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Yorumlar (0)