Kaftancıoğlu hakkında iddianame hazırlandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına açıkça hakaret' suçu gerekçesiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak 'açıkça hakaret' suçunu işlediği saptanan Kaftancıoğlu'nun 1 sene 2 aydan 4 sene 8 aya değin hapisle cezalandırılması yönünde karar verilmesi istendi.

GÜNDEM 08.03.2023, 20:57 09.03.2023, 12:41
Kaftancıoğlu hakkında iddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Tahkikat Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul Planlama Ajansı'nın merkezindeki toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yönelik olarak sarf ettiği beyan ve sözler sebebiyle resen tahkikat başlatıldığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da daha sonra vekili vasıtasıyla ​​​​​​​​​​​​​​İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

İddianamede, zanlı Canan Kaftancıoğlu'nun tahkikat çerçevesinde savcılığa sunduğu iki sayfadan oluşan yazılı savunması da yer buldu. Kaftancıoğlu'nun savunmasında, tahkikata husus ifadelerin politik tartışma içerisinde eleştirel nitelikte kullanılmasının gayet doğal olduğunu, aşağılama ve küçük düşürme kastının olmadığını ifade ettiği aktarıldı.

İddianamede, Kaftancıoğlu'nun konuşmasındaki ifadelerin 'Cumhurbaşkanına açıkça hakaret' suçunu oluşturduğu yorumlanarak Canan Kaftancıoğlu hakkında takibat izni istendiği, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün de takibat izni verdiği bildirildi.



4 sene 8 aya değin hapis talebi

Zanlının dile getirdiği sözlerin ifade hürriyeti ve eleştiri hakkı kapsamını aşan, Cumhurbaşkanı'nın saygınlık, şeref ve onurunu zedeleyen nitelikte olduğu kaydedilen iddianamede, ayrıca ifadelerin kamuya açık bir yerde söylenmesi sebebiyle somut hadisede aleniyet unsurunun gerçekleştiğinin altı çizildi.

İddianamede, Erdoğan'a yönelik olarak 'açıkça hakaret' suçunu işlediği saptanan Kaftancıoğlu'nun 1 sene 2 aydan 4 sene 8 aya değin hapisle cezalandırılması yönünde karar verilmesi istendi.

CHP İstanbul İl Başkanı, Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

​​​​​​​

Yorumlar (0)