Kaftancıoğlu erken seçimle ilgili konuştu

Yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 700 kişinin katılımıyla CHP İstanbul İ l Başkanlığı “Danışma Kurulu Toplantısı” gerçekleştirilecek. Peki toplantıda neler konuşulacak?

GÜNDEM 19.10.2019, 11:10 19.10.2019, 11:22
Kaftancıoğlu erken seçimle ilgili konuştu

Bu toplantıda CHP’nin iktidar için fikirlerinin belirlenip, kurultay ve kongre için kadroların yapılandırılmaya başlayacağını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bu toplantıda ilkelerimizi ve geleceği konuşup iktidara hep birlikte nasıl gideceğimizi ve iktidara giden yolun taşlarını nasıl döşeyeceğimizi değerlendireceğiz. Böylece geleceğe dönük iktidar vizyonumuzu ortak akılla ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

İktidarın İstanbul ayağı konuşulacak

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin başarısıyla son bulan yerel seçim süreçlerinde de tabandan örgütlenmeyle, her kesimin düşüncesi alınarak ilerlendiğini ve şu an en baştan yenileyerek devam edeceklerini ifade eden Kaftancıoğlu, “İktidara giden yolun İstanbul ayağının” konuşulacağını ifadeediyor. Toplantının amacının CHP ile beraber iktidara yürümek isteyenlere parti kapılarının daima açık olduğunu hatırlatma amacının da taşındığını belirtiyor.

Gündemde erken seçim var mı?

Olası bir erken seçim ihtimaline de konuşmasında yer veren Kaftancıoğlu  “Burası Türkiye ve hepimiz bu ülkede saatler içinde nelerin değişebileceğini görebiliyoruz. CHP olarak erken seçim istemiyoruz. Ama yarın bir seçim olması durumunda da CHP’nin o seçime hazır olmasını istiyoruz. Biz seçimin ne zaman olacağından ziyade, ne zaman olursa olsun seçime hazır mıyız sorusuna, kesinlikle hazırız yanıtını vermek isteriz. Bu bağlamda da parti örgütümüz ile birlikte bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızla seçim zamanında değil, her zaman buluşmanın gayreti içinde ve bilincindeyiz”  dedi.

Net bir yol haritasıyla, gelecek il ve ilçe kongresi ve genel kurultayda CHP’yi iktidara taşıyacak kadroların oluşturulacağını ifade eden İl Başkanı, “Özellikle üzerinde durduğum ve örgütle birlikte gerçekleştirmeyi hedeflediğim bir şey var ki iktidara giden yolda CHP’deki gelişimin, değişimin temsilcisi olarak kadınların, gençlerin daha fazla bu sürecin içerisinde olması. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi kurultayda iktidar için hazır kadromuzla, düşüncelerimizle, vizyonumuzla hazır bir CHP’yi oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)