Kadirov'dan Rusya'yı karıştıracak sözler! Putin’e en yakın isme ateş püskürdü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 42’nci güne girilirken, Rusya Lideri Putin'e sadakatiyle tanınan Çeçen lider Kadirov, Kremlin Sözcüsü Peskov'a ateş püskürdü. Kadirov, Peskov’un, savaş karşıtı bir TV sunucusuna 'vatansever' demesini tepki göstererek Peskov'un  'vatansever' olmadığını dile getirdi.

GÜNDEM 06.04.2022, 12:08 06.04.2022, 12:17
Kadirov'dan Rusya'yı karıştıracak sözler! Putin’e en yakın isme ateş püskürdü

Çeçenistan Lideri Kadirov, Telegram kanalı yoluyla, Rusya Lideri Putin'in sözcüsü Peskov ile ilgili ağır ifadelerin yer aldığı bir mesaj yayınladı.

“Henüz olgunlaşmamış”

Çeçen lider Kadirov, savaşın ortasında dahi Peskov’u, ‘hakiki bir vatansever gibi davranmamakla' suçladı. Kadirov, Peskov hakkında “Öncelik ölçeği henüz olgunlaşmamış. Bu açıdan bir şeyler yapılmalı” sözlerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Rus siyasi analist Rogov da, “Peskov, Putin’in simgesi, bir çeşit enkarnasyonu olarak görülüyor ve bu duruma kimse itiraz etmiyordu. Fakat işler şimdi değişti” sözlerini kullandı.

“Bantla ağzını kapatın”

Çeçen lider, İstanbul’da geçen hafta yapılan Ukrayna-Rusya müzakerelerine ilişkin olarak Rusya heyet başkanı Medinsky’yi hedef almış, Rus askerlerinin Kiev ve etrafından ayrılmasına itirazda bulunarak, Medinsky’nin ağzının bantla kapatılmasını tavsiye etmişti.

İngiliz The Times gazetesine açıklamalarda bulunan Rus güvenlik biriminden üst düzey bir isim, Ukrayna’nın işgaliyle birlikte Kadirov’un cesaretlendiğini aktardı. İsmi açıklanmayan şahıs, “Kadirov, Kremlin’de güvenlik kanadının yetkililerini itibarsızlaştırmak için bir kampanya başlattı. Öyle bir türbülans var ki şu an başarılı olabilir. Putin eğer ona kısmen de olsa güvenlik bloğunu teslim ederse tüm Rusya, yarın onun elinde olacak” açıklamasını yaptı.

“Kremlin için Kadirov bir problem”

Kremlin’e odaklanan analist Stanovaya, güvenlik kanadının Kadirov tarafından kontrolünün ele geçirilmesinin zor olduğunu ifade etti. 

“Kadirov, Kremlin için bir problem” sözlerini kullanan Stanovaya, “Fakat Putin’in onu Kremlin’e davet etmesi ve kırmızı çizgileri olduğunu belirtmesi yeterli. Şimdi başka işlerle meşgul” açıklamasını yaptı.

Kadirov: “Peskov beni hiç tebrik etmedi”

Korgeneralliğe terfi ettiğini söyleyen Kadirov, Peskov’un bu konuda kendisini tebrik etmediğini belirtirken, savaş karşıtı bir paylaşımı sosyal medyada yapan TV sunucusu Ivan Urgant’ı “büyük vatansever” şeklinde nitelendirdiğini aktardı.

Kendisinin korgeneral pozisyonuna atanması ile ilgili Peskov'un "Bu kararı görmedim" sözlerine de kızan Kadirov, şunları söyledi:

"Hepsi tuhaf? Düşünüyorum şimdi. Generallere general, kahramanlara kahraman denmez. Kaçaklara, korkaklara vatansever ve ‘büyük vatansever’ denir. Peskov'un öncelik ölçeği olgunlaşmamış. Bu açıdan bir şeyler yapmamız gerekiyor..."

Yorumlar (0)