Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Kadir Topbaş için İBB’nin Saraçhane Yerleşkesi’nde cenaze töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 14.02.2021, 14:29
Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı

Bir zamandır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Topbaş için İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde bulunan üstü kapalı platformda düzenlenen cenaze töreninde, merhumun önce özgeçmiş okundu ardından ise kısa bir video izletildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze merasiminde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kadir Topbaş’ın cenaze merasimindeydi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Yoldaşlığımız imam hatip okulunda başladı. Oradaki arkadaşlığımız ardından davada da beraber devam etti. İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı derken yol arkadaşlığımız ilerledi.

Rabbimden geldik tekrar Rabbimize döneceğiz. Büyük bir musibetle kar karşıyayız. Pek çok yol arkadaşımızla ayrıldık. Büyük bir mücadele veriliyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hasta yatağında medet bekleyenler var. Rabbim yardımını ulaştırsın. Hep beraber Fatiha ile Kadir ağabeyimizi uğurlayalım.” şeklinde konuştu.

Yerlikaya: Tebessümü hepimizi kuşatmıştır

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya törende yapmış olduğu konuşmada Topbaş’ın sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Topbaş konuşmasında, “İstanbul için gece gündüz demeksizin hizmette bulunan Kadir ağabeyimizi uğurlamak için bugün buradayız. Mekanı cennet olsun. Kadir ağabeyimiz gibi bir hoş seda bırakıp ayrılabilmek herkese nasip olsun. O güzel tebessümüyle gönüllerimize her zaman cila çekmiştir. Ayrım yapmadan İstanbul için daima hizmet etmiştir. Bizler gönlümüzden geldiğince söylüyoruz ki hakkını helal et Kadir ağabey diyoruz.” dedi.

İmamoğlu: Merhum Topbaş İstanbul ve İBB için çok kıymetli bir yere sahiptir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada Topbaş’ın uzun seneler İstanbul’a hizmet ettiğini kaydederek, kendisine büyük bir teveccüh olduğunu söyleyip cenaze töreninde şu ifadeleri kullandı:

“Böylesine bir şehri yönetmek için vatandaş tarafından görevlendirilmek çok büyük bir onurdur ve herkese nasip olmaz. Koronavirüs tedavisi sonrası kaybettiğimiz Kadir Topbaş’ı her birlikte uğurlayacağız.

Vatandaşımızın kendisine göstermiş olduğu çok büyük bir teveccüh vardır kuşkusuz. Topbaş’ın İstanbul’a yapmış olduğu hizmetler teveccühle karşılanmıştır. İBB fertleri her zaman kendisini şükranla anacaktır. O kimsenin kalbini kırmamak için çabalamıştır. İstanbul’a 20 sene boyunca hizmet etmiştir. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Yorumlar (0)