Kadir Şeker davasında yeni açıklama: Arkadan saldırmış!

Konya'da Kadir Şeker'in şiddet gören Ayşe D.'yi kurtarmak isterken ölümüne neden olduğu Özgür D.’nin akrabası, "Ayşe olayın nasıl geliştiğini bana telefonda anlattı. Kadir geri dönüp giderken Özgür arkadan saldırmış. Yere yatırıp genci darp etmiş. Daha sonra kalkıp kaçmaya çalışırken Özgür gencin boğazını sıkmış." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 16.02.2020, 09:24
Kadir Şeker davasında yeni açıklama: Arkadan saldırmış!

Olay, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker tutuklandı. 

Özgür D.'nin amcasının oğlu olan ve olayın yaşandığı gün Ayşe D. ile Özgür D.'nin yaşadığı evde bulunan B.D.'nin Eskişehir'de ifadesi alındı. B.D. tarafından verilen ifadenin, şiddet gören Ayşe D.'nin tutarsız ifadelerini çürüttüğü fark edildi. 

"Ayşe'yi odaya kapatıp darp etti"

Ayşe D. ile Özgür D.'nin evde sürekli kavga ettiğini belirten B.D. "Olayın yaşandığı akşam Özgür alkol almıştı. Ayşe ile yine tartıştıktan sonra Ayşe'yi odaya kapatıp darp etti. Yüzü yumruklanan Ayşe odadan çıkıp 'Ben sürekli dayak yediğim evde daha fazla duramam' diyerek evden çıktı. Daha sonra da evden Özgür çıktı. Evde sürekli tartışmalar ve kavgalar yaşandığı için bende çıkıp Eskişehir'e gittim." diye konuştu. 

"Özgür arkadan saldırmış"

B.D. Eskişehir'e giderken Ayşe D.'nin kendisini aradığını kaydederek, "Ayşe olayın nasıl geliştiğini bana telefonda anlattı. Evden çıktıktan bir süre Özgür'ü parka çağırmış. Özgür kendisine bağırırken bir genç yardım etmek için yanlarına gelmiş. Genç (Kadir) 'Abi neden ağlatıyorsun kadını?' demiş. Özgür'de sana ne lan benim karım demiş. Ayşe de ben eşiyim demiş. Genç (Kadir) geri dönüp giderken Özgür arkadan saldırmış." ifadelerini kullandı

"Gencin boğazını sıkmış"

Özgür D.'nin Kadir Şeker'i yere yatırıp darp ettiğini aktaran B.D. "Daha sonra kalkıp kaçmaya çalışırken Özgür gencin boğazını sıkmış. Bu sırada ikisi de yere düşmüş. Ayşe telefonda bu sırada Özgür'ün kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybettiğini söyledi." açıklamasını yaptı.

Özgür D.'nin işsiz olduğunu aktaran B.D. "Yanlarında bir miktar paraları vardı. O parayla geçimlerini sağlıyorlardı." dedi. 

Tutarsız ifadeleri çürütülmüş oldu

B.D.'nin verdiği ifadeyle birlikte Ayşe D.'nin gerçeği sakladığı ortaya çıktı. 

Ayşe D. polise verdiği ifadede, "Kadir'in bıçak vurma anını görmedim. Ama yanımıza geldiğinde ve ayrılmak üzere hareket ettiğinde bıçağı gördüm. Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)