Kadir Şeker davasında karar: Yargıtay cezayı onadı

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı şiddet uyguladığı iddia edilen ileri Özgür Duran'ı, engellemek isterken bıçaklayarak ölümüne neden olan ve 10 sene 10 ay ceza verilen Kadir Şeker'in cezası Yargıtay tarafından onandı.

GÜNDEM 18.05.2023, 12:20
Kadir Şeker davasında karar: Yargıtay cezayı onadı

Konya'da sevgilisine şiddet uygulayan bir kişiyi, engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in 10 yıl 10 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Olay ve yargılama süreci

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020 tarihinde Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu’ya bağlı Kosova Mahallesi'ndeki bir parkta tartışma seslerine şahit olması üzerine bir kadının şiddete maruz kaldığını düşünmüş ve ikiliyi ayırmaya uğraşmıştı.

Bu esnada Özgür Duran'ın fiziki ve sözlü tavrıyla karşı karşıya kalan Kadir Şeker, boğuşma esnasında bıçak darbesi alan Duran hastanede yaşamını yitirmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılaması gerçekleştirilen Şeker'e, "kasten öldürme" suçu gerekçesiyle müebbet hapis cezası verilmiş ve Şeker'in cezası "haksız tahrik" sebebiyle 15 seneye, "iyi hal" indirimiyle beraber 12 sene 6 aya kadar düşürülmüştü.

Şeker'in avukatlarının cezaya itiraz etmeleri sonrasında dosya Yargıtay'a gönderilmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, hapis cezasının temyiz talebiyle çerçevesinde inceleme sağlamıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından incelemenin ardından, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi gereğince sağlanan uygulamada tahrikin yoğunluğu ve derecesi de göz önünde tutularak maksimum hadde yakın bir indirimle cezanın tespit edildiği, 12 sene 6 ay hapis cezası verilen Şeker adına daha çok indirim sağlanması gerektiği sebebiyle kararın bozulması yönünde karar alındığı aktarılmıştı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün tekrar yargılaması sağlanan Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçu gereğince 10 sene 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk durumunun devam etmesi yönünde karar verilmişti.

Yorumlar (0)