Kadir Şeker davası tekrar görülecek

Konya’da 12,5 sene hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker’e verilen ceza Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Dava yeniden görülecek.

GÜNDEM 16.01.2021, 14:30 17.01.2021, 13:45
Kadir Şeker davası tekrar görülecek

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nce Konya’da sevgilisi darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü sebebiyle yargılanan Kadir Şeker’in dosyasını, usule dair inceleme sonrası kimi eksiklikler sebebiyle Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Konya Baro Başkanı ve aynı zamanda Kadir Şeker’in avukatı Mustafa Aladağ, müvekkilinin dosyasının gerekçeli kararı sonrası Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne gönderildiğini hatırlattı.

Aladağ, dairenin usulen dosyayı incelemesi sonrası dosyayı Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiğini aktardı.

Mahkemenin esasa girmeden önce yapmış olduğu konuşmada ilk inceleme sonrası iki karara vardığını paylaşan Aladağ şunları söyledi:

“Dosyayı iki sebeple geri gönderdi. Birincisi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu için avukat arkadaşımız davaya katılma talebinde bulunmuştu. O gün mahkeme bu talebi reddetmişti. Yargıtay’ın son kararları gereğince istinaf dedi ki, “Gerekçeli kararı bu derneğe tebliğ et. İstinaf talepleri varsa dosyanın içine alıp bana öyle gönder.” İadenin ilk sebebi bu. İkincisi de ‘Kadir’e ilişkin yürütülmüş olan savcılıktaki soruşturma dosyası nedir, iddianame var mıdır, bunları da dosyaya ekle.’ Bu usulden bir inceleme. Yeni bir yargılama kanaatimce olmayacak. Platforma da istinaf hakkı tanındı. Duruşma günü açmasını gerektirir bir durum bulunmuyor.

-Olay

İddialara göre üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat’ta merkez Selçuklu ilçesinde Kosova Mahallesi’nde parkta duymuş olduğu tartışma seslerinin ardından bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu esnada Özgür Duran’ın fiziki ve sözlü müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Özgür Duran Kadir Şeker’in bir zaman kovalayıp darp etmiş ve boğuşma esnasında göğsüne aldığı bıçak darbesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Polis ekipleri tarafından olay yerindeki kan izlerini takip edilerek Şeker ikametinin olduğu teyzesinin evinde gözaltına alınmıştı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Şeker’e ilişkin “haksız tahrikten kasten öldürme” suçuyla 12 seneden 18 seneye kadar hapis cezası istenmişti.

Sanık Şeker’e mahkeme “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Heyet tarafından Şeker’in cezası haksız tahrik sebebiyle 15 seneye, iyi halden ise 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Yorumlar (0)