Kadir'in yardım ettiği kadından tutarsız ifadeler!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken cinayet işleyen Kadir Şeker hakkındaki soruşturma devam ediyor. Kadir Şeker'in yardım etmeye çalıştığı Ayşe D.'nin basın açıklamaları ile savcılığa verdiği ifadelerin tutarsız olduğu fark edildi. 

GÜNDEM 13.02.2020, 09:32
Kadir'in yardım ettiği kadından tutarsız ifadeler!

Olay, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker tutuklandı. 

Kadir Şeker'in yardım etmeye çalıştığı Ayşe D.'nin basın açıklamaları ile soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifadelerin birbirinden oldukça farklı olduğu anlaşıldı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberinde Ayşe D.'nin beyanları karşılaştırıldı. İşte ayrıntılar...

"Bıçak vurma anını görmedim"

Ayşe D. "Kadir'i bıçaklarken gördün mü?" sorusuna savcılıkta verdiği ifadede, "Kadir’in bıçak vurma anını görmedim. Ama yanımıza geldiğinde ve ayrılmak üzere hareket ettiğinde bıçağı gördüm." karşılığını verdi. 

"Bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu"

Basın açıklamasında ise "Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki..." dedi. 

"Sert bir şekilde vurdu"

Ayşe D. savcılığa verdiği ifadede, darp edilip edilmediğine ilişkin "Özgür yumrukla benim sağ omuz arka kısmıma doğru sert bir şekilde vurdu. Hatta bundan dolayı morarma olmuş olabilir. Bana vurduktan sonra Özgür evden çıkarak gitti." ifadelerini kullandı. 

"Herhangi bir darp söz konusu değil"

Basın açıklamasında ise "Polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım. Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Dayak yemiş olsam, Özgür bana vurmuş olsa darp izi olurdu." diye konuştu. 

"Muhtemelen kavga ettiğimizi düşündü"

Ayşe D. Kadir Şeker'in olay yerine neden geldiği sorusuna savcılıkta verdiği ifadede, "Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sırada yanımıza Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü." yanıtını verdi. 

"Yardım etme amacıyla geldiğini düşünüyorum"

Basın açıklamasında ise "Kadir’in benim ağladığımı ve Özgür’ün bağırdığını duyunca yardım etme amacıyla geldiğini düşünüyorum." dedi. 

"Kadir gideceği yöne yürümeye başladı"

Ayşe D. savcılığa verdiği ifadede, boğuşmanın nasıl başladığına ilişkin, "Özgür bağırarak cevap vermekteydi. Kadir elinde bıçakla duruyordu. Kadir gideceği yöne yürümeye başladı. Bu esnada itekleşmeye başladılar." ifadelerini kullandı. 

"Elindeki bıçakla yanımıza geldi"

Basın açıklamasında ise "Kadir’in elinde siyah renkli bıçak vardı. Elindeki bıçakla yanımıza geldi. Karşılıklı bir şeyler söylerken, aralarında boğuşma yaşandı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)