Kadın kılığına girip kurşun yağdırdı! Adana’da töre cinayeti

Adana’da kan donduran bir töre cinayeti yaşandı. Aile meclisinin kararıyla eski eşini ve onunla beraber aynı evde yaşayan sevgilisini öldürmek için harekete geçen şahıs, kadın kılığına girerek gittiği adreste kurşun yağdırdı. 

GÜNDEM 20.06.2022, 12:30 20.06.2022, 17:33
Kadın kılığına girip kurşun yağdırdı! Adana’da töre cinayeti

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’nde meydana geldi. Eşini terk eden ve sevgilisi Yusuf Gença ile birlikte yaşayan 28 yaşındaki Hilal Ş., olay günü evinde oturuyordu. 2 yabancı kadının zili çaldığını fark eden 29 yaşındaki Yusuf Gença, kapıyı açar açmaz kurşun yağmuruna tutuldu. Yusuf Gença’nın ardından içeriye yönelen kadın kılığındaki Abidin Uçar, eski eşi Hilal Ş.’yi de kurşuna dizdi. 

Gença hayatını kaybetti, Hilal Ş. ağır yaralı

Olayın ardından kadın kılığındaki iki zanlı evi terk ederek bölgeden uzaklaştı. Komşuların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede 29 yaşındaki Yusuf Gença’nın olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Hilal Ş. ise ağır yaralı olarak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Cinayeti aydınlatmak için özel ekip kuruldu

Olayın ardından zanlıların tespit edilmesi ve yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Hilal Ş. üzerine araştırmalar yapan özel ekip, genç kadının 2 sene önce eski eşi Abidin Uçar’ı terk ettiğini ardından da Yusuf Gença’nın yanına yerleştiğini tespit etti. Hilal Ş.’nin bu olaydan kısa bir süre sonra da Abidin Uçar’dan boşandığı ortaya çıktı. Hilal Ş.’nin ailesinin, genç kadının Yusuf Gença’nın yanına yerleşmesine tepki gösterdiği veya evlenmesi ya da ayrılması yönünde sık sık baskı yaptığı belirlendi. 

Aile üyelerinin cinayete azmettirdiği ortaya çıktı

Bu çerçevede çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, kadın kılığına girerek eve silahlı saldırı düzenleyen kişilerin Hilal Ş.’nin eski eşi Abidin Uçar ve 17 yaşındaki A.D. olduğunu tespit etti. Cinayet kararını ise aile meclisinin aldığını tespit eden ekipler, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında zanlılar ve azmettirici konumunda bulunan aile üyeleri için harekete geçen ekipler, Hilal Ş.’nin eski eşi Abidin Uçar, A.D., Hilal Ş.’nin öz babası Hacı Ş., kardeşleri Şahan Ş., Onur Can Ş., Ali Ş., öz annesi Elife Ş., kuzeni Meltem S. ve onun eşi Mehmet Sait S.’yi ikamet adreslerinde yakalayarak gözaltına aldı. 

Hilal Ş.’nin ailesi, kızlarını öldürmek için plan yaptı

Emniyete götürülerek ifadeleri alınan şüpheliler, Hilal Ş.’nin babası Hacı Ş.’nin, Musa Ş. ve Şahan Ş. ile birlikte eski damatları Abidin Uçar’ı eve çağırdığını ve cinayet üzerine plan yaptıklarını itiraf ettiler. Cinayetin işlendiği gün Mehmet Sait S. ve eşinin de mahalle genelinde gözcülük yaparak cinayete yardım ettiği tespit edildi. Yapılan soruşturmalar kapsamında Yusuf Gença’ya 3 el ateş edildiği, o sırada Abidin Uçar’ın yanında bulunan A.D.’nin silahının ise tutukluk yaptığı saptandı. Abidin Uçar’ın eski eşine ise 2 el ateş ettiği bildirildi. Cinayetin ardından zanlıların Musa Ş.’nin aracına binerek bölgeden uzaklaştığı öğrenildi. 

4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Polis merkezinde ifadesi alınan Abidin Uçar, “Onları vuran ben değilim. O sırada yanımda bulunan A.D. ateş etti. Hilal Ş. ve Yusuf Gença’yı öldürmemi eski kayınpederim istedi. Bunun üzerine A.D. ile birlikte Hilal Ş. ve Yusuf Gença’nın yaşadığı eve geldik” şeklinde konuştu. İfadesi alınan bir diğer zanlı A.D. ise silahı kendisinin ateşlemediğini, Hilal Ş. ve Yusuf Gença’ya Abidin Uçar’ın vurduğunu belirtti. Töre cinayeti olarak kayda geçen olayda Abidin Uçar, A.D., Şahan Ş. ve Musa Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)